Hozzávalók
- 1 csomag zöldspárga (200 g tisztított, konyhakész formában)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db szárított paradicsom (kb. 50 g)
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 30 g mandula
- 5 - 8 ág kakukkfű
- só, bors
- 2 szelet tőkehalfilé (200 g-os darabok)
- ½ db citrom
Hozzávalók
- 1 csomag zöldspárga (200 g tisztított, konyhakész formában)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db szárított paradicsom (kb. 50 g)
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 30 g mandula
- 5 - 8 ág kakukkfű
- só, bors
- 2 szelet tőkehalfilé (200 g-os darabok)
- ½ db citrom
A zöldspárgát meghámozzuk, a fokhagymát és szárított paradicsomot felszeleteljük.
Egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon, 1-2 evőkanál olívaolajon elkezdjük pirítani a spárgát, a fokhagymát és a szárított paradicsomot, majd kb. 4-5 perc pirítás után hozzádobjuk a mandulát és a száráról lehúzott aprított kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, és a spárga vastagságától függően addig pirítgatjuk tovább, amíg még roppannak egyet (ez van, hogy 1-2 perc, van, hogy egy kicsivel több, de semmiféleképpen ne pirítsuk agyon).
A tőkehalat egy papírtörlővel, amennyire csak tudjuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon 3-6 perc alatt lepirítjuk a maradék 2 evőkanál olívaolajon. Az idő nagyban függ attól, hogy mennyire vastag a halunk, de ha viszonylag vastag steaket kaptunk, akkor még betehetjük 170 fokra előmelegített sütőbe pár percre.
Tálalásnál melléteszünk egy gerezd citromot, ráfacsarjuk, és már fogyaszthatjuk is.
Elkészítés: kb. 30 perc
Ha tetszett az alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket is nézd meg:
Chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval
Kacsamelles rizottó zöldspárgával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 15 g
Kalória: 151 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 30 g
Kalória: 302.7 kcal