Alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával

Hozzávalók

2
főre
+
1 csomag zöldspárga (200 g tisztított, konyhakész formában)
2 gerezd fokhagyma
4 db szárított paradicsom (kb. 50 g)
3 - 4 ek olívaolaj
30 g mandula
5 - 8 ág kakukkfű
só, bors
2 szelet tőkehalfilé (200 g-os darabok)
½ db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával

Nem értem, a mi nemzetünk miért eszik ilyen kevés halat, hiszen annyira jó ételek kreálhatóak ebből az alapanyagból. Roppant gyorsan elkészül a következő keto recept is, ráadásul csupán pár alapanyagból áll. Friss, egyszerű és finom, szerintem nem is kell több…
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 csomag zöldspárga (200 g tisztított, konyhakész formában)
2 gerezd fokhagyma
4 db szárított paradicsom (kb. 50 g)
3 - 4 ek olívaolaj
30 g mandula
5 - 8 ág kakukkfű
só, bors
2 szelet tőkehalfilé (200 g-os darabok)
½ db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A zöldspárgát meghámozzuk, a fokhagymát és szárított paradicsomot felszeleteljük. 

Egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon, 1-2 evőkanál olívaolajon elkezdjük pirítani a spárgát, a fokhagymát és a szárított paradicsomot, majd kb. 4-5 perc pirítás után hozzádobjuk a mandulát és a száráról lehúzott aprított kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, és a spárga vastagságától függően addig pirítgatjuk tovább, amíg még roppannak egyet (ez van, hogy 1-2 perc, van, hogy egy kicsivel több, de semmiféleképpen ne pirítsuk agyon).

A tőkehalat egy papírtörlővel, amennyire csak tudjuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon 3-6 perc alatt lepirítjuk a maradék 2 evőkanál olívaolajon. Az idő nagyban függ attól, hogy mennyire vastag a halunk, de ha viszonylag vastag steaket kaptunk, akkor még betehetjük 170 fokra előmelegített sütőbe pár percre. 

Tálalásnál melléteszünk egy gerezd citromot, ráfacsarjuk, és már fogyaszthatjuk is.

Elkészítés: kb. 30 perc

tőkehalfilé zöldspárgával
Alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával

Ha tetszett az alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval

Kacsamelles rizottó zöldspárgával


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 3 g

Szénhidrát: 3 g

Zsír: 15 g

Kalória: 151 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 6 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 30 g

Kalória: 302.7 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?