Hozzávalók
A kolbászos csicseriborsóhoz
- 50 g füstölt szárazkolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 400 g konzerv csicseriborsó
- só, bors
- 4 ág kakukkfű
- ½ csokor petrezselyem
A halhoz
- 2 db 150 g-os alaszkai tőkehalfilé
- só, bors
- 10 g kókuszolaj
A tálaláshoz
- 2 db retek
- 2 cikk citrom
Hozzávalók
A kolbászos csicseriborsóhoz
- 50 g füstölt szárazkolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 400 g konzerv csicseriborsó
- só, bors
- 4 ág kakukkfű
- ½ csokor petrezselyem
A halhoz
- 2 db 150 g-os alaszkai tőkehalfilé
- só, bors
- 10 g kókuszolaj
A tálaláshoz
- 2 db retek
- 2 cikk citrom
A kolbászt apró, kb. 3 mm nagyságú kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját egy közepes lángon hevített serpenyőben, majd kiszedjük a kolbászt, és félretesszük. A kiolvadt zsíron, közepes lángon 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk a felszeletelt fokhagymát és újhagymát, majd hozzáadjuk az átmosott, leszűrt csicseriborsót, és magasabb hőfokra kapcsolunk. Sózzuk, borsozzuk, rátépkedjük a kakukkfű leveleit, visszatesszük a kolbászt, majd újabb 3-4 perc pirítás után elzárjuk a hőt, és rádobjuk az aprított petrezselymet.
A halat leszárítjuk egy papírtörlővel, sózzuk, borsozzuk, és egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon, a kókuszolajon oldalanként kb. 2 perc alatt kérgesítjük, majd vastagságtól függően 5-10 percre 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Tálalásnál a csicseriborsóra tesszük a felszeletelt friss retket, és egy cikk citromot is rakhatunk a tányérra, amit ráfacsarhatunk, ha szeretnénk.
- előkészítési idő: 5 perc
- elkészítési idő: kb. 25 perc
- összesen: kb. 30 perc
Ha tetszett az omlós tőkehalfilé kolbászos csicseriborsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a tőkehalreceptek is érdekelhetnek:
Alaszkai tőkehal pirított mandulás spárgával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 9 g
Kalória: 327 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 28.65 g
Szénhidrát: 93.66 g
Zsír: 17.91 g
Kalória: 654.26 kcal