Halas kaják

Medvehagymásnyáritekercs

Medvehagymás nyári tekercs

Hozzávalók
180 g
üvegtészta
(cérnametélt)
120 g
medvehagyma
0.25 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
6 db
22 cm-es rizslap
18 szelet
sushigyömbér
180 g
surimi
A mártogatóshoz
50 ml
szójaszósz
60 g
mogyoróvaj
0.5 tk
folyékony édesítő
2 gerezd
fokhagyma
25 ml
víz

Elkészítés

A medvehagymás nyári tekercs receptjének első lépéseként az üvegtésztát a csomagoláson jelzett módon elkészítjük, majd félretesszük kihűlni.

A medvehagymát és a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, a rizslapokat pedig egyenként hideg vízbe áztatjuk. Amikor megpuhultak, kirakjuk őket egymás mellé, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze.

Elsőként 20 g medvehagymát rakunk egy rizslapra, majd jöhet mellé 4 szelet gyömbér, néhány csík lila hagyma, 30 g surimi és a kifőtt rizstészta hatoda. Szorosan feltekerjük a rizslapokat úgy, hogy a szélüket behajtjuk, hogy ne potyogjon ki belőlük a töltelék.

Végezetül a szójaszószt kikeverjük a mogyoróvajjal és az édesítővel, belereszeljük a fokhagymát, fellazítjuk a vízzel, és már mártogathatjuk is bele a tekercseket.

medvehagymas-nyari-tekercs1
Medvehagymás nyári tekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha csípitek a medvehagymát, a nyári tekercs után próbáljátok ki a következő recepteket is. Mert a medvehagymás pogácsán és a medvehagymapesztón túl is van élet!

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder

Tejszínes, medvehagymás csirkemell

www.streetkitchen.hu

Az ázsiai konyha nagyon izgalmas, de amitől szerintem még extrább lesz, az a szezonális hazai alapanyagok használata. Ez esetben medvehagyma került ebbe a brutál nyári tekercsbe.

Hozzávalók

2 főre
180 g
üvegtészta
(cérnametélt)
120 g
medvehagyma
0.25 fej
lila hagyma
(120 g/fej)
6 db
22 cm-es rizslap
18 szelet
sushigyömbér
180 g
surimi
A mártogatóshoz
50 ml
szójaszósz
60 g
mogyoróvaj
0.5 tk
folyékony édesítő
2 gerezd
fokhagyma
25 ml
víz

A medvehagymás nyári tekercs receptjének első lépéseként az üvegtésztát a csomagoláson jelzett módon elkészítjük, majd félretesszük kihűlni.

A medvehagymát és a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk, a rizslapokat pedig egyenként hideg vízbe áztatjuk. Amikor megpuhultak, kirakjuk őket egymás mellé, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze.

Elsőként 20 g medvehagymát rakunk egy rizslapra, majd jöhet mellé 4 szelet gyömbér, néhány csík lila hagyma, 30 g surimi és a kifőtt rizstészta hatoda. Szorosan feltekerjük a rizslapokat úgy, hogy a szélüket behajtjuk, hogy ne potyogjon ki belőlük a töltelék.

Végezetül a szójaszószt kikeverjük a mogyoróvajjal és az édesítővel, belereszeljük a fokhagymát, fellazítjuk a vízzel, és már mártogathatjuk is bele a tekercseket.

medvehagymas-nyari-tekercs1
Medvehagymás nyári tekercs (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha csípitek a medvehagymát, a nyári tekercs után próbáljátok ki a következő recepteket is. Mert a medvehagymás pogácsán és a medvehagymapesztón túl is van élet!

Medvehagymás tojásos nokedli fejes salátával

Csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder

Tejszínes, medvehagymás csirkemell

Ha tetszett a Medvehagymás nyári tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept