Hozzávalók
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g krumpli
- 300 g brokkoli
- 1 csokor medvehagyma
- 100 ml fehérbor
- 150 ml zöldségalaplé
- 100 ml habtejszín
- 1 tk keményítő + 1 ek víz
Hozzávalók
- 250 g csirkemell
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g krumpli
- 300 g brokkoli
- 1 csokor medvehagyma
- 100 ml fehérbor
- 150 ml zöldségalaplé
- 100 ml habtejszín
- 1 tk keményítő + 1 ek víz
A csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder elkészítéséhez a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, egy serpenyőben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk 2 evőkanál olajon, közben sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
A visszamaradt szaftra öntjük a maradék olajat, beleszórjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Ha kicsit megpirult, rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit, majd 2 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit az apróra vágott szárával együtt, és további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a vékonyra szeletelt medvehagymát, felöntjük előbb a borral, és amikor az elpárolgott, az alaplével is. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, majd beleöntjük a tejszínt, meglocsoljuk a vízzel kikevert keményítővel, és ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a csirkés-brokkolis-medvehagymás chowder receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több chowder recept, amiért rajongani fogtok:
Pink céklás-csirkés-gombás chowder