Vega
Hozzávalók
A fejes salátához
- 1 db fejes saláta
- 150 g cukor
- 1 ½ l víz
- 300 ml ecet (10%-os)
- 50 g só
- 1 csipet őrölt bors
A nokedlihez
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- 500 g liszt
- só, bors
- 2 - 3 ek olaj a kifőtt nokedlire
A tojásos keverékhez
- 4 db tojás
- fél csokor medvehagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Az összeállításhoz
- 300 g sós vaj
Hozzávalók
A fejes salátához
- 1 db fejes saláta
- 150 g cukor
- 1 ½ l víz
- 300 ml ecet (10%-os)
- 50 g só
- 1 csipet őrölt bors
A nokedlihez
- 2 db tojás
- 300 ml víz
- 500 g liszt
- só, bors
- 2 - 3 ek olaj a kifőtt nokedlire
A tojásos keverékhez
- 4 db tojás
- fél csokor medvehagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Az összeállításhoz
- 300 g sós vaj
A salátához a fejes salátát negyedeljük, majd alaposan megmossuk. A cukrot, a vizet, az ecetet, a sót és a borsot összekeverjük, ráöntjük a salátára, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk állni benne.
Egy nagyobb lábasban bő, sós vizet forralunk. A nokedli hozzávalóit homogén állagúra keverjük, majd sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk egy galuskaszaggatóval, és 3-5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük, megcsorgatjuk az olajjal, és átforgatjuk.
A tojásokat egy aprítógépbe ütjük, hozzáadjuk a kicsit átvágott medvehagymát és petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd összezúzzuk.
A vajat habzásig melegítjük egy serpenyőben, rátesszük a nokedlit, összeforgatjuk, majd jöhet a tojásos mix. Addig pirítjuk, amíg a tojás megköt, de még nem száraz. A tojásos nokedlit megszórhatjuk néhány petrezselyemlevéllel, és a salátával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a medvehagymás tojásos nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!