Hozzávalók
- 800 g csirkemell
- só, bors
- 30 ml étolaj
- 50 g medvehagyma
- 50 ml víz
- 2 db tojássárgája
- 350 ml habtejszín
- 1 ek keményítő
- 150 g trappista sajt
Hozzávalók
- 800 g csirkemell
- só, bors
- 30 ml étolaj
- 50 g medvehagyma
- 50 ml víz
- 2 db tojássárgája
- 350 ml habtejszín
- 1 ek keményítő
- 150 g trappista sajt
A tejszínes, medvehagymás csirkemell első lépéseként a csirkemellet kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd erős hőfokon, oldalanként kb. 20 másodperc alatt körbepirítjuk a forró olajban, és kivesszük.
A medvehagymát egy nagy teljesítményű turmixba vagy smoothie-készítő gépbe tesszük a vízzel, és alaposan lezúzzuk. A tojások sárgájában és egy kevéske tejszínben egy habverő segítségével elkeverjük a keményítőt, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt, és a medvehagymás keveréket is.
A csirkemelleket egy hőálló sütőformába rétegezzük, leöntjük a tejszínnel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a tejszínes, medvehagymás csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!