Húsos kaják

Kaprospulykahúsgombóc

Kapros pulykahúsgombóc

Hozzávalók
A húsgolyóhoz
500 g
darált pulykahús
100 g
rizs
1 csapott tk
fokhagymapor
só, bors
1 nagy csokor
friss kapor
1 gerezd
fokhagyma
(fokhagymanyomóval átnyomva)
A szószhoz
150 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
20 g
kókuszolaj
500 ml
csirkealaplé
A tálaláshoz
175 g
natúr joghurt
kovászos uborka
szénhidrátcsökkentett fitt kenyér

Elkészítés

A kapros pulykahúsgombóc elkészítését azzal kezdjük, hogy a húsgolyóhoz az előkészített alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle. 

A megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon, 4-5 perc alatt lepirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük az alaplével, és egy botmixerrel összeturmixoljuk. Belehelyezzük a húsgolyókat, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a hús és a benne lévő rizs teljesen megpuhult. 

Adagonként 1 kanál joghurttal és aprított friss kaporral tálaljuk. Szénhidrátcsökkentett kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

kapros-pulykahusgomboc
Kapros pulykahúsgombóc (Fotó: Street Kitchen)

Még több fitt gombócos recept:

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

www.streetkitchen.hu

Ez az étel tulajdonképpen úgy született, hogy egyszer édesanyám paradicsomos húsgombócot csinált, de sok lett a hús, így a másik felét megcsinálta kaprosan. Na, innen jött az ötlet, hogy biztos létezik ennek egy kicsit fittebb verziója is…

Hozzávalók

4 főre
A húsgolyóhoz
500 g
darált pulykahús
100 g
rizs
1 csapott tk
fokhagymapor
só, bors
1 nagy csokor
friss kapor
1 gerezd
fokhagyma
(fokhagymanyomóval átnyomva)
A szószhoz
150 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
20 g
kókuszolaj
500 ml
csirkealaplé
A tálaláshoz
175 g
natúr joghurt
kovászos uborka
szénhidrátcsökkentett fitt kenyér

A kapros pulykahúsgombóc elkészítését azzal kezdjük, hogy a húsgolyóhoz az előkészített alapanyagokat alaposan összegyúrjuk, majd golflabda méretű golyókat formázunk belőle. 

A megtisztított, apróra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon, 4-5 perc alatt lepirítjuk a kókuszolajon, majd felöntjük az alaplével, és egy botmixerrel összeturmixoljuk. Belehelyezzük a húsgolyókat, majd alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a hús és a benne lévő rizs teljesen megpuhult. 

Adagonként 1 kanál joghurttal és aprított friss kaporral tálaljuk. Szénhidrátcsökkentett kenyérrel és kovászos uborkával fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

kapros-pulykahusgomboc
Kapros pulykahúsgombóc (Fotó: Street Kitchen)

Még több fitt gombócos recept:

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Ha tetszett a Kapros pulykahúsgombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept