Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Hozzávalók

4
főre
+
500 g darált marhahús
só, bors
1 fej hagyma (150 g)
4 gerezd fokhagyma
1 szál répa (80 g)
1 szál zellerszár (80 g)
3 - 4 ek olívaolaj
100 ml vörösbor
400 ml alaplé
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
2 db babérlevél
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
½ csokor bazsalikom
400 g rizstészta (tagliatelle vastagságú)

A kamu parmezánhoz

30 g kesudió
15 g sörélesztőpehely
1 csipet só

A tálaláshoz

½ csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Imádom az olasz konyhát, és a tésztáról se kell lemondani, ha életmódváltásban vagyunk, mert manapság már mindennek van alternatívája. Hagyományos tészta helyett én pl. vagy rizstésztát, vagy zöldségből készült tésztákat szoktam használni (lencse, csicseriborsó, zöldborsó). Ráadásként egy kamu parmezánt is csinálunk kesudióból, így jóféle zsírokat is beviszünk a szervezetünkbe.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g darált marhahús
só, bors
1 fej hagyma (150 g)
4 gerezd fokhagyma
1 szál répa (80 g)
1 szál zellerszár (80 g)
3 - 4 ek olívaolaj
100 ml vörösbor
400 ml alaplé
1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
2 db babérlevél
1 ág rozmaring
1 ág kakukkfű
½ csokor bazsalikom
400 g rizstészta (tagliatelle vastagságú)

A kamu parmezánhoz

30 g kesudió
15 g sörélesztőpehely
1 csipet só

A tálaláshoz

½ csokor bazsalikom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és kb. golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölésig hevített, tapadásmentes serpenyőben 2-3 perc alatt kérgesítjük, majd félretesszük. 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat egy közepes lángon hevített fazékban, 4-6 perc alatt megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk. 

Amikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az alaplevet és a paradicsomkonzervet, majd forrás után botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a kérgesített marhahúsgolyókat, a babérlevelet, a finomra aprított rozmaringot, kakukkfüvet és bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a mártásunk kellőképpen be nem sűrűsödött és a húsgolyók megfőttek (30-45 perc).

A kamu parmezánhoz az alapanyagokat egy aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk. 

A rizstésztát a csomag leírása alapján elkészítjük. Szedünk rá a mártásból és a húsgolyóból, majd megszórjuk a kamu parmezánnal, ráteszünk pár levél bazsalikomot, és már csak a fogyasztás van hátra.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: kb. 45 perc
  • Összesen: kb. 55 perc
bolognai rizstésztával
Marhahúsgolyós bolognai rizstésztával

Ha tetszett a marhahúsgolyós bolognai rizstésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:

Tökéletes grillezett steak kápiasalátával és zellerrel

Fitt ázsiai hamburger


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 9 g

Szénhidrát: 92 g

Zsír: 8 g

Kalória: 492 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 35.1 g

Szénhidrát: 368.51 g

Zsír: 33.2 g

Kalória: 1966.28 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?