Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 1 fej hagyma (150 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa (80 g)
- 1 szál zellerszár (80 g)
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 100 ml vörösbor
- 400 ml alaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 2 db babérlevél
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- ½ csokor bazsalikom
- 400 g rizstészta (tagliatelle vastagságú)
A kamu parmezánhoz
- 30 g kesudió
- 15 g sörélesztőpehely
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- ½ csokor bazsalikom
Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 1 fej hagyma (150 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa (80 g)
- 1 szál zellerszár (80 g)
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 100 ml vörösbor
- 400 ml alaplé
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- 2 db babérlevél
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- ½ csokor bazsalikom
- 400 g rizstészta (tagliatelle vastagságú)
A kamu parmezánhoz
- 30 g kesudió
- 15 g sörélesztőpehely
- 1 csipet só
A tálaláshoz
- ½ csokor bazsalikom
A marhahúst sózzuk, borsozzuk, és kb. golflabda méretű golyókat formázunk belőle. Egy füstölésig hevített, tapadásmentes serpenyőben 2-3 perc alatt kérgesítjük, majd félretesszük.
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat egy közepes lángon hevített fazékban, 4-6 perc alatt megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk.
Amikor ezzel megvagyunk, hozzáadjuk az alaplevet és a paradicsomkonzervet, majd forrás után botmixerrel pürésítjük. Beletesszük a kérgesített marhahúsgolyókat, a babérlevelet, a finomra aprított rozmaringot, kakukkfüvet és bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg a mártásunk kellőképpen be nem sűrűsödött és a húsgolyók megfőttek (30-45 perc).
A kamu parmezánhoz az alapanyagokat egy aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk.
A rizstésztát a csomag leírása alapján elkészítjük. Szedünk rá a mártásból és a húsgolyóból, majd megszórjuk a kamu parmezánnal, ráteszünk pár levél bazsalikomot, és már csak a fogyasztás van hátra.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Elkészítési idő: kb. 45 perc
- Összesen: kb. 55 perc
Ha tetszett a marhahúsgolyós bolognai rizstésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:
Tökéletes grillezett steak kápiasalátával és zellerrel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 27 g
Szénhidrát: 92 g
Zsír: 46 g
Kalória: 907 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 106.86 g
Szénhidrát: 368.56 g
Zsír: 183.2 g
Kalória: 3626.52 kcal