Húsos kaják

Kókusztejespulykacurrykuszkusszal

Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal

Hozzávalók
250 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
30 g
gyömbér
1 db
friss chili
30 g
kókuszolaj
400 g
pulykamell
só, bors
2 ek
curry fűszerkeverék
1 késhegynyi
fahéj
1 db
konzerv light kókusztej
(400 ml/konzerv)
1 db
narancs leve
900 ml
csirkealaplé
1 db
citrom
1 csokor
koriander
200 g
kuszkusz

Elkészítés

A kókusztejes pulykacurry alapjához a finomra aprított hagymát, fokhagymát, gyömbért és a szeletelt chilit 5-6 perc alatt átpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a csíkozott pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük curryvel és fahéjjal, majd ráöntjük a kókusztejet, a narancs kifacsart levét és 400 ml alaplevet. Belereszeljük a citrom héját, és addig forraljuk, amíg a pulykamell puhára fő, és a mártásunk besűrűsödik (20-30 perc).

Amikor kész, megszórjuk az aprított korianderrel, és ráfacsarjuk a citrom levét. 

A kuszkuszt kétszeres mennyiségű (400 ml), forró, sós alaplében lefedve áztatjuk 5-10 percig, majd a kókusztejes pulykacurry mellé tálaljuk.

kokusztejes-pulykacurry-kuszkusszal (2)
Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Még több currys recept, a vegától a szendvicsen át a húsosig:

Curry maradék zöldségekből

Currys-ananászos-tejszínes csirke

Currys csirkemell fűszeres sült répával és fehér spárgával

www.streetkitchen.hu

Imádom az ízeket és fűszereket, szerintem egy étrend betartásánál és összeállításánál ez az egyik legfőbb szempont, hiszen sokszor áldozatot kell hozni a technikai elkészítés terén, és ha már ez így van, akkor az ízeket tegyük a maximumra. Az indiai konyha pont megfelelő erre, hiszen ez maga a fűszermennyország!

Hozzávalók

4 főre
250 g
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
30 g
gyömbér
1 db
friss chili
30 g
kókuszolaj
400 g
pulykamell
só, bors
2 ek
curry fűszerkeverék
1 késhegynyi
fahéj
1 db
konzerv light kókusztej
(400 ml/konzerv)
1 db
narancs leve
900 ml
csirkealaplé
1 db
citrom
1 csokor
koriander
200 g
kuszkusz

A kókusztejes pulykacurry alapjához a finomra aprított hagymát, fokhagymát, gyömbért és a szeletelt chilit 5-6 perc alatt átpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a csíkozott pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük curryvel és fahéjjal, majd ráöntjük a kókusztejet, a narancs kifacsart levét és 400 ml alaplevet. Belereszeljük a citrom héját, és addig forraljuk, amíg a pulykamell puhára fő, és a mártásunk besűrűsödik (20-30 perc).

Amikor kész, megszórjuk az aprított korianderrel, és ráfacsarjuk a citrom levét. 

A kuszkuszt kétszeres mennyiségű (400 ml), forró, sós alaplében lefedve áztatjuk 5-10 percig, majd a kókusztejes pulykacurry mellé tálaljuk.

kokusztejes-pulykacurry-kuszkusszal (2)
Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal

Elkészítési idő: kb. 35 perc

Még több currys recept, a vegától a szendvicsen át a húsosig:

Curry maradék zöldségekből

Currys-ananászos-tejszínes csirke

Currys csirkemell fűszeres sült répával és fehér spárgával

Ha tetszett a Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept