Currys-ananászos-tejszínes csirke

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemell filé
só, bors
3 ek olaj
250 - 300 g konzerv ananászszelet
2 ek currypor
500 ml habtejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Currys-ananászos-tejszínes csirke

Anno, egyetemista koromban sokszor elkészítettem ezt az ételt a koliban. Az egyik barátnőm mutatta, és azóta is az egyik kedvenc receptem.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g csirkemell filé
só, bors
3 ek olaj
250 - 300 g konzerv ananászszelet
2 ek currypor
500 ml habtejszín
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Az currys csirke elkészítéséhez a csirkemellet 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, oldalanként 3-4 perc alatt, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk az olajon a külsejét, majd kiszedjük és félretesszük. 

A visszamaradt szafton megpirítjuk a negyedelt ananászt, amíg egy kis színt nem kap. Ekkor jöhet rá a currypor, felöntjük a tejszínnel, visszarakjuk a csirkemellet, és 7-8 percig rotyogtatjuk,

Főtt rizzsel vagy egyéb, tetszőleges körettel tálaljuk.

Currys-ananászos-tejszínes csirke
  • előkészítési idő: 15 perc
  • elkészítési idő: 10 perc

Ha tetszett a currys-ananászos-tejszínes csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ananászos csirkés recept:

Ananászos-tejszínes csirke

Grillcsirkés-ananászos-currys szendvics

Édes-savanyú ananászos csirke

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?