A marhahúsos-gombás penne elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát 5-10 perc alatt, közepes lángon átpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a szeletelt gombát és 4-5 perc pirítás után felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Nagyjából 5 percig forraljuk, majd egy turmixgéppel krémesre zúzzuk. A gombakrémet visszaöntjük egy fazékba, belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük.
A pennét forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húsos raguhoz keverjük. A zsályaleveleket felaprítjuk, és ezt is hozzákeverjük a raguhoz, majd az egészet egy 35 x 22 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt parenyicával, és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra
Jöjjön még több húsos kaja, amit imádni fogtok, ha ez a diétabarát vöröslencse-penne szimpi volt. Mindegyik fitt, és van benne hús, hogy legyen elég energiátok edzeni!
Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal
Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel