Húsos kaják

Csőbensültmarhahúsos-gombáspenne

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

Hozzávalók
100 ml
tejszín
150 g
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
30 g
kókuszolaj
300 g
barna csiperke
500 ml
víz
400 g
darált marhahús
só, bors
500 g
vöröslencse-penne
1 csokor
zsálya
40 g
parenyica

Elkészítés

A marhahúsos-gombás penne elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát 5-10 perc alatt, közepes lángon átpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a szeletelt gombát és 4-5 perc pirítás után felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Nagyjából 5 percig forraljuk, majd egy turmixgéppel krémesre zúzzuk. A gombakrémet visszaöntjük egy fazékba, belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük.

A pennét forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húsos raguhoz keverjük. A zsályaleveleket felaprítjuk, és ezt is hozzákeverjük a raguhoz, majd az egészet egy 35 x 22 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt parenyicával, és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

marhahusos-gombas-penne
Csőben sült marhahúsos-gombás penne (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 1 óra

Jöjjön még több húsos kaja, amit imádni fogtok, ha ez a diétabarát vöröslencse-penne szimpi volt. Mindegyik fitt, és van benne hús, hogy legyen elég energiátok edzeni!

Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal

Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel

Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal

www.streetkitchen.hu

Lehet, hogy nem a legszebb étel, de aki szereti a gombát és a marhahúst, és nem akar lemondani a tésztáról, az biztos, hogy nagyon szeretni fogja.

Hozzávalók

6 főre
100 ml
tejszín
150 g
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
30 g
kókuszolaj
300 g
barna csiperke
500 ml
víz
400 g
darált marhahús
só, bors
500 g
vöröslencse-penne
1 csokor
zsálya
40 g
parenyica

A marhahúsos-gombás penne elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát 5-10 perc alatt, közepes lángon átpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a szeletelt gombát és 4-5 perc pirítás után felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Nagyjából 5 percig forraljuk, majd egy turmixgéppel krémesre zúzzuk. A gombakrémet visszaöntjük egy fazékba, belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük.

A pennét forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húsos raguhoz keverjük. A zsályaleveleket felaprítjuk, és ezt is hozzákeverjük a raguhoz, majd az egészet egy 35 x 22 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt parenyicával, és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

marhahusos-gombas-penne
Csőben sült marhahúsos-gombás penne (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 1 óra

Jöjjön még több húsos kaja, amit imádni fogtok, ha ez a diétabarát vöröslencse-penne szimpi volt. Mindegyik fitt, és van benne hús, hogy legyen elég energiátok edzeni!

Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal

Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel

Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal

Ha tetszett a Csőben sült marhahúsos-gombás penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept