Hozzávalók
A piri-piri csirkéhez
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 db chilipaprika
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk oregánó
- 10 ml balzsamecet
- 3 ek olívaolaj
- 70 g koktélparadicsom
- 1 tk citromlé
- 1 tk só
- 800 g csirkefelsőcomb-filé (bőr nélkül)
A salátához
- 1 db zellergumó (500 g)
- só, bors
- 500 g konzerv lencse
- 150 g feta
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
Hozzávalók
A piri-piri csirkéhez
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 db chilipaprika
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk oregánó
- 10 ml balzsamecet
- 3 ek olívaolaj
- 70 g koktélparadicsom
- 1 tk citromlé
- 1 tk só
- 800 g csirkefelsőcomb-filé (bőr nélkül)
A salátához
- 1 db zellergumó (500 g)
- só, bors
- 500 g konzerv lencse
- 150 g feta
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db citrom
A sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal elkészítéséhez először a piri-piri marinádot dobjuk össze. Ehhez a csirke kivételével az összes alapanyagot egy aprítógéppel krémesre zúzzuk, majd ráöntjük a csirkecombra, és alaposan belemasszírozzuk.
A zellert 1 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zellert és a csirkecombot sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A salátához az átmosott, leszűrt lencséhez keverjük a megsült zellert, a felkockázott fetát, az olívaolajat és az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is. A csirkecombot a salátával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 55 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 31 g
Kalória: 634 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 220.33 g
Szénhidrát: 104.78 g
Zsír: 124.65 g
Kalória: 2534.22 kcal