Hozzávalók
A „rántott” karajhoz
- 4 szelet karaj (4 szelet/500 g)
- só, bors
- 4 ek zabliszt
- 1 db tojás
- 150 g apró szemű zab
A lencseraguhoz
- 400 g füstölt kolbász
- 120 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 100 ml fehérbor
- 500 g konzerv lencse
- 400 g konzerv paradicsom
- 100 - 200 ml víz vagy alaplé
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
A „rántott” karajhoz
- 4 szelet karaj (4 szelet/500 g)
- só, bors
- 4 ek zabliszt
- 1 db tojás
- 150 g apró szemű zab
A lencseraguhoz
- 400 g füstölt kolbász
- 120 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk fűszerkömény
- 100 ml fehérbor
- 500 g konzerv lencse
- 400 g konzerv paradicsom
- 100 - 200 ml víz vagy alaplé
- 1 csokor petrezselyem
A paradicsomos lencseragu elkészítéséhez az apró kockára vágott kolbász zsírját kiolvasztjuk, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és 5-10 perc alatt megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerköménnyel. Felöntjük a borral, amit elforralunk, aztán jöhet bele a leszűrt, átmosott lencse, a paradicsom és a víz vagy alaplé. 5-10 perc alatt összerottyantjuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
Míg fő a lencse, elkészítjük a zabbundás „rántott” karajt! Ehhez a karajt kb. fél cm vastagságú szeletekre vágjuk, vagy ha már szeletelt, akkor enyhén kilapítjuk. Óvatosan megszurkáljuk egy villával, sózzuk, borsozzuk, majd a zablisztbe forgatva, tojásba mártva, végül az apró szemű zabba hempergetve bepanírozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Ha szeretnénk, kiránthatjuk kókuszolajban, de úgy plusz zsiradékot viszünk az ételbe.) A lencseragu mellé kínáljuk.
Ha tetszett a paradicsomos lencseragu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt recept:
Zöldfűszeres csirkemell borsópürével és chilis-mézes sütőtökkel
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
Lila káposztás-almás-répás saláta naranccsal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 25 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 26 g
Kalória: 489 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 99.56 g
Szénhidrát: 125 g
Zsír: 104.3 g
Kalória: 1954.24 kcal