A paradicsomos rizottóhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Rádobjuk a rizst és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot. Nagyjából 2 percig pirítjuk, amíg a rizs kifehéredik, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk róla. Jöhet bele a koktélparadicsom és a passata, majd annyi alaplé, amennyi ellepi a rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig öntögetjük rá merőkanalanként az alaplevet, amíg a rizs megfő, de még van „harapása” (20-25 perc). Elzárjuk alatta a hőt, belekeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt, valamint az aprított bazsalikomot és snidlinget, és tálaljuk.

Nem kell megijedni a rizottó készítésétől! Az egyik legkirályabb étel rizsből és megéri rászánni az időt, mert olyan patent verziókat is össze lehet dobni, mint ezek:



-duTx5x.webp)