Fitt

Paradicsomosrizottó

Paradicsomos rizottó
paradicsomos rizottó

Hozzávalók
80 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
250 g
arborio rizs
130 g
aszalt paradicsom
200 ml
fehérbor
200 g
koktélparadicsom
300 ml
passata
kb. 600 ml zöldségalaplé
só, bors
1 ek
zsírszegény mascarpone
40 g
parmezán
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
snidling

Elkészítés

A paradicsomos rizottóhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Rádobjuk a rizst és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot. Nagyjából 2 percig pirítjuk, amíg a rizs kifehéredik, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk róla. Jöhet bele a koktélparadicsom és a passata, majd annyi alaplé, amennyi ellepi a rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig öntögetjük rá merőkanalanként az alaplevet, amíg a rizs megfő, de még van „harapása” (20-25 perc). Elzárjuk alatta a hőt, belekeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt, valamint az aprított bazsalikomot és snidlinget, és tálaljuk.

paradicsomos-rizotto
Paradicsomos rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Nem kell megijedni a rizottó készítésétől! Az egyik legkirályabb étel rizsből és megéri rászánni az időt, mert olyan patent verziókat is össze lehet dobni, mint ezek:

Erdei gombás rizott csirkével

Magyaros riztottó

Rizottó milanese

www.streetkitchen.hu

Ezt az olasz finomságot nem is lehetetlen elkészíteni fitt verzióban – vajmentes, mégis iszonyúan krémes, és a rizottóélmény nem csökken egy másodpercre sem.

Hozzávalók

4 főre
80 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
250 g
arborio rizs
130 g
aszalt paradicsom
200 ml
fehérbor
200 g
koktélparadicsom
300 ml
passata
kb. 600 ml zöldségalaplé
só, bors
1 ek
zsírszegény mascarpone
40 g
parmezán
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
snidling

A paradicsomos rizottóhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Rádobjuk a rizst és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot. Nagyjából 2 percig pirítjuk, amíg a rizs kifehéredik, majd felöntjük a fehérborral, és elforraljuk róla. Jöhet bele a koktélparadicsom és a passata, majd annyi alaplé, amennyi ellepi a rizst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig öntögetjük rá merőkanalanként az alaplevet, amíg a rizs megfő, de még van „harapása” (20-25 perc). Elzárjuk alatta a hőt, belekeverjük a mascarponét, a reszelt parmezánt, valamint az aprított bazsalikomot és snidlinget, és tálaljuk.

paradicsomos-rizotto
Paradicsomos rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Nem kell megijedni a rizottó készítésétől! Az egyik legkirályabb étel rizsből és megéri rászánni az időt, mert olyan patent verziókat is össze lehet dobni, mint ezek:

Erdei gombás rizott csirkével

Magyaros riztottó

Rizottó milanese

Ha tetszett a Paradicsomos rizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept