Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g ALDI Húsmester sertés csont nélküli tarja
50 g disznózsír
só, bors
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g rizottórizs
1 ek pirospaprika
1 tk őrölt fűszerkömény
1 dl fehérbor
1 db paprika
1 db paradicsom
50 g vaj
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Magyaros rizottó

Mindenki ismeri az olasz rizottót és a magyar klasszikus rizses húst is - ez az étel mindkettő legjobb részeit hordozza magában!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g ALDI Húsmester sertés csont nélküli tarja
50 g disznózsír
só, bors
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g rizottórizs
1 ek pirospaprika
1 tk őrölt fűszerkömény
1 dl fehérbor
1 db paprika
1 db paradicsom
50 g vaj
50 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A zsíron lepirítjuk a kockára vágott húst, majd félreszedjük. A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát ezen üvegesre pároljuk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a rizst. Összekeverjük az őrölt pirospaprikával és a köménnyel, ezután ráöntjük a fehérbort, és elpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, visszatesszük a húst, és kis adagokban elkezdjük felönteni a vízzel, amit intenzíven kevergetve elfőzünk róla, míg a rizs és a hús meg nem puhul. Ha kész, lehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a vajat és a reszelt parmezánt, majd elkeverjük, és tálaljuk.

Ha tetszett a magyaros rizottó receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások