Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Rizottó milanese

Hozzávalók

2
főre
+
200 g rizottó rizs
700 ml víz vagy alaplé
2 ek olívaolaj
½ fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 ml fehérbor
½ tk sáfrány + 100 ml víz
50 g vaj
40 g parmezán
aprított pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rizottó milanese

Milánóban és egész Lombardia megyében elterjedt étel ez a rizottó, ami tulajdonképpen egy sima fehér rizottó egy kis sáfránnyal megbolondítva. Krémes és csodás színe van, fél óra alatt elkészül. Tökéletes vacsi.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
200 g rizottó rizs
700 ml víz vagy alaplé
2 ek olívaolaj
½ fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
50 ml fehérbor
½ tk sáfrány + 100 ml víz
50 g vaj
40 g parmezán
aprított pisztácia
Bevásárlólistához adom

A sáfrányt leöntjük 100 ml forró vízzel, és hagyjuk benne állni.

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a rizst, elkeverjük és felöntjük a borral. Ha elpárolgott, a szokásos módon 2-3 részletben hozzáadjuk az alaplevet vagy vizet.

A második adag folyadék után beleöntjük a beáztatott sáfrányt is, a vízzel együtt. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, és még nem szívta be teljesen, elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat.  Tálalás előtt pár percig hagyjuk állni. Díszítésként aprított pisztáciával megszórjuk.

Rizottó milanese

Ha tetszett a rizottó milanese receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások