A paradicsomok tetejére metszünk egy keresztet, majd forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre, aztán rögtön jeges vízbe helyezzük. Amikor lehűlt, óvatosan lehúzzuk a héját. A dresszinghez a sűrített paradicsomot kikeverjük a szárított paradicsom olajával, az olívaolajjal és a borecettel.
A szárított paradicsomot csíkokra, az újhagymát szeletekre vágjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz), és egy tálba tesszük őket. Összekeverjük a hámozott paradicsommal, a dresszinggel, végül jöhet a mozzarellagolyó is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tálalásnál a félrerakott friss snidlinggel és bazsalikommal díszíthetjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nem csak nyáron, hanem egész évben fontos a vitaminpótlás. A legfinomabb módja ennek pedig nem más, mint ha jobbnál jobb házi salikkal viszitek be a nyomelemeket! Egy egyedi dresszing a leghétköznapibb salátát is feldobja, de ezek így, ahogy vannak, brutálisan finomak:
Csirkemelles-joghurtos madársaláta
Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával