Street Kitchen

Teljeskiőrlésű,fehérjéstönkölykenyér

Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér

Hozzávalók
290 g
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 g
natúr fehérjepor
7 g
szárított élesztő
1 tk
220 ml
víz

Elkészítés

A tönkölykenyér hozzávalóit összekeverjük, és legalább 10-15 percig dagasztjuk, majd egy alaposan belisztezett tálba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és 40-50 percet pihentetjük. Nem szükséges meleg helyen „keleszteni”, inkább csak kicsit pihentetni, de akár egy éjszakára is hűtőbe rakhatjuk, ha szeretnénk.

A sütőt előmelegítjük 230 fokra, és fedővel együtt berakunk egy vaslábast is. Mikor felmelegedett a sütő, a kenyeret egy sütőpapírra borítjuk – ha túl sok liszt lenne a tetején, azt leseperjük róla. Egy kisebb vágást ejtünk a tésztán, majd beleemeljük a forró vaslábasba a sütőpapírral együtt, lefedjük a lábas tetejével, és visszatoljuk a sütőbe 20 percre, majd fedő nélkül, 200 fokon sütjük további 15 percig. 

A kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

tönkölykenyér fitt
Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér
  • előkészítési idő: 60 perc
  • sütési idő: 35 perc
  • hűtés: 60 perc
  • összesen 155 perc

www.streetkitchen.hu

Egy házi, teljes kiőrlésű, fehérjével dúsított kenyér mindig jól jön, ha épp gyorsan csinálnál reggelire egy szendvicset. Sőt, mivel elég belőle egy szelet is, ezért szeleteld fel, csomagold be, és dobd be a fagyasztóba, aztán csak vedd ki 1 órával a felhasználás előtt. ;)

Hozzávalók

1 db kenyérhez
290 g
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
50 g
natúr fehérjepor
7 g
szárított élesztő
1 tk
220 ml
víz

A tönkölykenyér hozzávalóit összekeverjük, és legalább 10-15 percig dagasztjuk, majd egy alaposan belisztezett tálba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és 40-50 percet pihentetjük. Nem szükséges meleg helyen „keleszteni”, inkább csak kicsit pihentetni, de akár egy éjszakára is hűtőbe rakhatjuk, ha szeretnénk.

A sütőt előmelegítjük 230 fokra, és fedővel együtt berakunk egy vaslábast is. Mikor felmelegedett a sütő, a kenyeret egy sütőpapírra borítjuk – ha túl sok liszt lenne a tetején, azt leseperjük róla. Egy kisebb vágást ejtünk a tésztán, majd beleemeljük a forró vaslábasba a sütőpapírral együtt, lefedjük a lábas tetejével, és visszatoljuk a sütőbe 20 percre, majd fedő nélkül, 200 fokon sütjük további 15 percig. 

A kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

tönkölykenyér fitt
Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér
  • előkészítési idő: 60 perc
  • sütési idő: 35 perc
  • hűtés: 60 perc
  • összesen 155 perc

Ha tetszett a Teljes kiőrlésű, fehérjés tönkölykenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept