A sertésszűz megtisztításával kezdünk, majd sózzuk, borsozzuk és egy tapadásmentes, extra forró serpenyőben 3-5 perc alatt kérgesítjük a kókuszolajon, majd a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A zellergumót és a burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy burgonyanyomón átnyomjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habverővel kikeverjük és szükség esetén egy kis főzővízzel lazíthatjuk.
A szárzellert kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, a citrom reszelt héjával, az aprított rozmaringgal, és alaposan összekeverjük az olajjal, a citrom levével és a rózsaborssal. A pihentetett húst a burgonyás zellerpürével és a marinált zellerszárral tálaljuk.

Még több húsos fitt kaja: