A chili beef elkészítéséhez egy tapadásmentes serpenyőt nagy lángon szinte füstölésig hevítünk, majd a marhahúst a kókuszolajjal kb. 5 perc alatt kérgesítjük, majd kiszedjük és félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, végig magas hőfokon, szintén nagyjából 5 perc alatt lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát, chilit és 2 szál felkarikázott újhagymát, valamint a finomra vágott gyömbért. Visszatesszük a marhahúst is, majd rálocsoljuk a szójaszószt, a szezámolajat, rászórjuk a szezámmagot, az aprított koriandert, és hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét.
A rizst (hogy minél pergősebb legyen) forrásban lévő, sós vízben úgy főzzük meg, mint a tésztát, majd ha már elég puha, akkor leszűrjük. A chili beefet a rizzsel fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Még több chilis, erős és pikáns kaja, ha bírjátok ezt az ízvilágot:
Chili oil noodles, avagy a chilis-olajos ázsiai tészta
Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel