Vega kaják

Csicseriborsósshakshuka

Csicseriborsós shakshuka

Hozzávalók
1 fej
hagyma
(140 g)
4 ek
olívaolaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 ek
1 konzerv
csicseriborsó
(300 g)
só, bors
1 csipet
chipotle
1 tk
füstölt pirospaprika
2 konzerv
darabolt paradicsom
(2x400 g)
4 db
tojás
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

A csicseriborsós shakshuka elkészítéséhez a finomra aprított hagymát elkezdjük pirítani az olívaolajon, beledobjuk a szeletekre vágott fokhagymát is, és 4-5 perc alatt közepes lángon átpirítjuk. Jöhet hozzá a Street Kitchen MARRAKESH fűszerkeveréke, majd hozzádobjuk az átszűrt, átmosott csicseriborsót, és ezzel is pirítjuk 2-3 percig.

Sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a chipotle és a füstölt pirospaprika, majd ha ezzel is átforgattuk, akkor felöntjük a paradicsommal. Ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk, és alacsony lángon rotyogtatjuk kb. 10 percig, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, és fedő alatt alacsony lángon addig pötyögtetjük, amíg a tojásfehérje már megfőtt, de a sárgája még folyós.

Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és korianderrel, és tálalhatjuk is.

Csicseriborsós shakshuka
Csicseriborsós shakshuka
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: kb. 15 perc
  • Összesen: kb. 20 perc

A receptben használt Street Kitchen MARRAKESH fűszerkeverékre lecsaphattok az SK SHOPBAN!

Még több shakshuka, ha egy nem lenne elég:

Magyaros shakshuka

Cukkinis shakshuka

A legzöldebb shakshuka

www.streetkitchen.hu

A shakshuka a Közel-Kelet lecsója, amit most felturbóztam egy kis csicseriborsóval és az SK saját készítésű fűszerkeverékével. Ehettek hozzá egy kis pitát vagy kenyeret is, viszont én inkább magában puszilnám be.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
hagyma
(140 g)
4 ek
olívaolaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 ek
1 konzerv
csicseriborsó
(300 g)
só, bors
1 csipet
chipotle
1 tk
füstölt pirospaprika
2 konzerv
darabolt paradicsom
(2x400 g)
4 db
tojás
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
koriander

A csicseriborsós shakshuka elkészítéséhez a finomra aprított hagymát elkezdjük pirítani az olívaolajon, beledobjuk a szeletekre vágott fokhagymát is, és 4-5 perc alatt közepes lángon átpirítjuk. Jöhet hozzá a Street Kitchen MARRAKESH fűszerkeveréke, majd hozzádobjuk az átszűrt, átmosott csicseriborsót, és ezzel is pirítjuk 2-3 percig.

Sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a chipotle és a füstölt pirospaprika, majd ha ezzel is átforgattuk, akkor felöntjük a paradicsommal. Ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk, és alacsony lángon rotyogtatjuk kb. 10 percig, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, és fedő alatt alacsony lángon addig pötyögtetjük, amíg a tojásfehérje már megfőtt, de a sárgája még folyós.

Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és korianderrel, és tálalhatjuk is.

Csicseriborsós shakshuka
Csicseriborsós shakshuka
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: kb. 15 perc
  • Összesen: kb. 20 perc

A receptben használt Street Kitchen MARRAKESH fűszerkeverékre lecsaphattok az SK SHOPBAN!

Még több shakshuka, ha egy nem lenne elég:

Magyaros shakshuka

Cukkinis shakshuka

A legzöldebb shakshuka

Ha tetszett a Csicseriborsós shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept