A csicseriborsós shakshuka elkészítéséhez a finomra aprított hagymát elkezdjük pirítani az olívaolajon, beledobjuk a szeletekre vágott fokhagymát is, és 4-5 perc alatt közepes lángon átpirítjuk. Jöhet hozzá a Street Kitchen MARRAKESH fűszerkeveréke, majd hozzádobjuk az átszűrt, átmosott csicseriborsót, és ezzel is pirítjuk 2-3 percig.
Sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a chipotle és a füstölt pirospaprika, majd ha ezzel is átforgattuk, akkor felöntjük a paradicsommal. Ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk, és alacsony lángon rotyogtatjuk kb. 10 percig, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, és fedő alatt alacsony lángon addig pötyögtetjük, amíg a tojásfehérje már megfőtt, de a sárgája még folyós.
Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és korianderrel, és tálalhatjuk is.

- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: kb. 15 perc
- Összesen: kb. 20 perc
A receptben használt Street Kitchen MARRAKESH fűszerkeverékre lecsaphattok az SK SHOPBAN!