Hirdetés

Magyaros shakshuka

Hozzávalók

2
főre
+
2 db kápia paprika
1 ek olaj
1 szál paprikás szárazkolbász
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk füstölt paprika
1 mk őrölt koriander
1 konzerv darabolt paradicsom
100 ml víz
100 g friss bébispenót
4 db tojás
1 csokor friss petrezselyem
2 ek tejföl

A lapos kenyérhez

4 ek teljes kiőrlésű liszt
1 ek sima liszt
1 nagy csipet só
70 g görög joghurt
50 g olvasztott vaj
1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Magyaros shakshuka

Az izraeli lecsó magyarosított, téli változata! Bár én nyáron is így eszem a lecsót, mert a tv-paprika nem a kedvencem, de szerintem ez sokkal finomabb is. A kolbászt ki is hagyhatjátok belőle, vagy akár bacont is tehettek bele.

Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 db kápia paprika
1 ek olaj
1 szál paprikás szárazkolbász
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk őrölt kömény
1 tk füstölt paprika
1 mk őrölt koriander
1 konzerv darabolt paradicsom
100 ml víz
100 g friss bébispenót
4 db tojás
1 csokor friss petrezselyem
2 ek tejföl

A lapos kenyérhez

4 ek teljes kiőrlésű liszt
1 ek sima liszt
1 nagy csipet só
70 g görög joghurt
50 g olvasztott vaj
1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A paprikát 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héja, majd kivesszük, lefedjük egy tálban, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, leszedjük a héját, kikaparjuk a magjait, és nagyobb darabokra vágjuk.

Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a kis kockákra vagy szeletekre vágott kolbászt, rádobjuk a kétfajta, apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel, elkeverjük, felöntjük a paradicsommal és a vízzel, majd belerakjuk a paprikát. Ha felforrt, 6-7 percig főzzük, majd beleszórjuk a spenótot, és ha összeesett, 4 kis mélyedést formázunk a raguban, ezekbe ütjük a tojást. Ezután mehet 200 fokra, 10 percre a sütőbe. 

Közben a lapos kenyérhez összekeverjük a liszteket a sóval, majd elkeverjük a joghurttal, összegyúrjuk, 2 kis gombócot formázunk belőle, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy száraz serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát. Ha kiszedtük, az olvasztott vajban elkeverjük a zúzott fokhagymát, és lekenjük vele a kenyeret.

A shakshukát megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd tejföllel és a lapos kenyérrel tálaljuk.

magyaros shaksuka
Magyaros shakshuka

Ha tetszett a magyaros shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Cukkinis shaksuka

Póréhagymás párolt spenót vargányás tojással

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?