Hozzávalók
- 2 db kápia paprika
- 1 ek olaj
- 1 szál paprikás szárazkolbász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 1 mk őrölt koriander
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 100 ml víz
- 100 g friss bébispenót
- 4 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek tejföl
A lapos kenyérhez
- 4 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek sima liszt
- 1 nagy csipet só
- 70 g görög joghurt
- 50 g olvasztott vaj
- 1 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
- 2 db kápia paprika
- 1 ek olaj
- 1 szál paprikás szárazkolbász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk füstölt paprika
- 1 mk őrölt koriander
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 100 ml víz
- 100 g friss bébispenót
- 4 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek tejföl
A lapos kenyérhez
- 4 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek sima liszt
- 1 nagy csipet só
- 70 g görög joghurt
- 50 g olvasztott vaj
- 1 gerezd fokhagyma
A paprikát 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héja, majd kivesszük, lefedjük egy tálban, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, leszedjük a héját, kikaparjuk a magjait, és nagyobb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a kis kockákra vagy szeletekre vágott kolbászt, rádobjuk a kétfajta, apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel, elkeverjük, felöntjük a paradicsommal és a vízzel, majd belerakjuk a paprikát. Ha felforrt, 6-7 percig főzzük, majd beleszórjuk a spenótot, és ha összeesett, 4 kis mélyedést formázunk a raguban, ezekbe ütjük a tojást. Ezután mehet 200 fokra, 10 percre a sütőbe.
Közben a lapos kenyérhez összekeverjük a liszteket a sóval, majd elkeverjük a joghurttal, összegyúrjuk, 2 kis gombócot formázunk belőle, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy száraz serpenyőben, közepes hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát. Ha kiszedtük, az olvasztott vajban elkeverjük a zúzott fokhagymát, és lekenjük vele a kenyeret.
A shakshukát megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd tejföllel és a lapos kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett a magyaros shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!