Hirdetés

A legzöldebb shakshuka

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2 tk egész koriander mag
1 tk egész kömény mag
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
50 ml víz
4 nagy marék spenót levél
4 nagy marék fodros kel levél
1 zöld kaliforniai paprika
3 - 4 szelet ecetes csípős paprika
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
olívaolaj
4 tojás
Hirdetés

A legzöldebb shakshuka

“Ahány nemzet, annyi lecsó” :D szólhatna így is a mondás és nem is tévednénk nagyot. Legyen szó a mi magyar lecsónkról, a balkán “dzsuvecs”-ről, a francia “ratatouille”-ról, a török “menemen”-ről vagy az olasz “peperonata”-ról mindegyik annyira hasonló, de mégis egy kicsit különböző is. :D A shakshuka az izraeli megfelelője ennek az igazi nyári cuccos kajának, most megmutatjuk a zöld verzióját, rengeteg fűszerrel és spenóttal.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
2 tk egész koriander mag
1 tk egész kömény mag
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
50 ml víz
4 nagy marék spenót levél
4 nagy marék fodros kel levél
1 zöld kaliforniai paprika
3 - 4 szelet ecetes csípős paprika
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
olívaolaj
4 tojás

Egy száraz serpenyőben a koriandert és a köménymagot addig pirítjuk, amíg el nem kezd illatozni. Egy mozsárba rakjuk a fokhagymát, sót, a pirított fűszereket és jól összezúzzuk. Egy tűzálló serpenyőben egy kevés olívaolajon elkezdjük párolni a felszeletelt hagymát, pár perc után rádobjuk a fűszerkeveréket. Erre jön a fodros kel. 2 percig pirítjuk, beledobjuk a felkockázott paprikát és csípős paprikát (ennek a receptjét itt találjátok), átforgatjuk, felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a spenótot. Miután picit összeesett a spenót, elzárjuk. A zöldségek között 4 kis mélyedés csinálunk egy kanál segítségével, hogy a tojásokat bele tudjuk ütni. A sütőt alsó sütés funkción előmelegítjük 160 fokra és a serpenyőt bedobjuk 15 percre. Miután elkészült, megszórjuk friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal, kanalazunk rá egy kevés joghurtot és lapos kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások