Hirdetés

A legzöldebb shakshuka

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 tk egész koriander mag
Hozzávaló kipipálva
1 tk egész kömény mag
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 fej kisebb hagyma
Hozzávaló kipipálva
50 ml víz
Hozzávaló kipipálva
4 nagy marék spenót levél
Hozzávaló kipipálva
4 nagy marék fodros kel levél
Hozzávaló kipipálva
1 db zöld kaliforniai paprika
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 szelet ecetes csípős paprika
Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A legzöldebb shakshuka

“Ahány nemzet, annyi lecsó” :D szólhatna így is a mondás és nem is tévednénk nagyot. Legyen szó a mi magyar lecsónkról, a balkán “dzsuvecs”-ről, a francia “ratatouille”-ról, a török “menemen”-ről vagy az olasz “peperonata”-ról mindegyik annyira hasonló, de mégis egy kicsit különböző is. :D A shakshuka az izraeli megfelelője ennek az igazi nyári cuccos kajának, most megmutatjuk a zöld verzióját, rengeteg fűszerrel és spenóttal.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 tk egész koriander mag
Hozzávaló kipipálva
1 tk egész kömény mag
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 fej kisebb hagyma
Hozzávaló kipipálva
50 ml víz
Hozzávaló kipipálva
4 nagy marék spenót levél
Hozzávaló kipipálva
4 nagy marék fodros kel levél
Hozzávaló kipipálva
1 db zöld kaliforniai paprika
Hozzávaló kipipálva
3 - 4 szelet ecetes csípős paprika
Hozzávaló kipipálva
1 kis csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Egy száraz serpenyőben a koriandert és a köménymagot addig pirítjuk, amíg el nem kezd illatozni. Egy mozsárba rakjuk a fokhagymát, sót, a pirított fűszereket és jól összezúzzuk. Egy tűzálló serpenyőben egy kevés olívaolajon elkezdjük párolni a felszeletelt hagymát, pár perc után rádobjuk a fűszerkeveréket. Erre jön a fodros kel. 2 percig pirítjuk, beledobjuk a felkockázott paprikát és csípős paprikát (ennek a receptjét itt találjátok), átforgatjuk, felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a spenótot. Miután picit összeesett a spenót, elzárjuk. A zöldségek között 4 kis mélyedés csinálunk egy kanál segítségével, hogy a tojásokat bele tudjuk ütni. A sütőt alsó sütés funkción előmelegítjük 160 fokra és a serpenyőt bedobjuk 15 percre. Miután elkészült, megszórjuk friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal, kanalazunk rá egy kevés joghurtot és lapos kenyérrel tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?