Hozzávalók
- 2 tk egész koriander mag
- 1 tk egész kömény mag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- 50 ml víz
- 4 nagy marék spenót levél
- 4 nagy marék fodros kel levél
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 3 - 4 szelet ecetes csípős paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- olívaolaj
- 4 db tojás
Hozzávalók
- 2 tk egész koriander mag
- 1 tk egész kömény mag
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- 50 ml víz
- 4 nagy marék spenót levél
- 4 nagy marék fodros kel levél
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 3 - 4 szelet ecetes csípős paprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
- olívaolaj
- 4 db tojás
Egy száraz serpenyőben a koriandert és a köménymagot addig pirítjuk, amíg el nem kezd illatozni. Egy mozsárba rakjuk a fokhagymát, sót, a pirított fűszereket és jól összezúzzuk. Egy tűzálló serpenyőben egy kevés olívaolajon elkezdjük párolni a felszeletelt hagymát, pár perc után rádobjuk a fűszerkeveréket. Erre jön a fodros kel. 2 percig pirítjuk, beledobjuk a felkockázott paprikát és csípős paprikát (ennek a receptjét itt találjátok), átforgatjuk, felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a spenótot. Miután picit összeesett a spenót, elzárjuk. A zöldségek között 4 kis mélyedés csinálunk egy kanál segítségével, hogy a tojásokat bele tudjuk ütni. A sütőt alsó sütés funkción előmelegítjük 160 fokra és a serpenyőt bedobjuk 15 percre. Miután elkészült, megszórjuk friss petrezselyemmel és frissen őrölt fekete borssal, kanalazunk rá egy kevés joghurtot és lapos kenyérrel tálaljuk.