Friss

Tepsishúsgolyóspenne

Tepsis húsgolyós penne

Hozzávalók
A húsgolyókhoz
450 g
darált marhahús
2 csapott tk
fokhagymapor
1 mk
chilipehely
2 csapott tk
oregánó
1 tk
keményítő
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
olaj
A mártáshoz
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
chilipehely
1 üveg
zöld fűszeres bolognai szósz
A rétegezéshez
1 zacskó
penne
100 g
fehér cheddar
20 g
parmezán
friss petrezselyem

Elkészítés

A darált húst alaposan összekeverjük a fűszerekkel, a keményítővel és a zúzott fokhagymával, majd kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon pirosra sütjük. A serpenyőből kivesszük a húsgolyókat, majd a mártáshoz kissé lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát és a chilit, azután ráöntjük a paradicsomos alapot, és 2-3 percig forraljuk. 

Közben al dentére főzzük a tésztát, bő, forró, sós vízben. A pennét összekeverjük a húsgolyókkal és a szósszal, és egy sütőtálba öntjük. Ráreszeljük a kétféle sajtot, megszórjuk petrezselyemmel, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Húsgolyós penne besütve

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Villámgyorsan elkészül, és nagyon finom! Simán lekaphattok vásárláskor üveges paradicsomszószokat is a boltok polcairól, mert egy kis turbózással nagyon tuti kis recepteket készíthettek belőlük, mint például ez a tepsis penne. ;)

Hozzávalók

3 - 4 főre
A húsgolyókhoz
450 g
darált marhahús
2 csapott tk
fokhagymapor
1 mk
chilipehely
2 csapott tk
oregánó
1 tk
keményítő
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
olaj
A mártáshoz
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
chilipehely
1 üveg
zöld fűszeres bolognai szósz
A rétegezéshez
1 zacskó
penne
100 g
fehér cheddar
20 g
parmezán
friss petrezselyem

A darált húst alaposan összekeverjük a fűszerekkel, a keményítővel és a zúzott fokhagymával, majd kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon pirosra sütjük. A serpenyőből kivesszük a húsgolyókat, majd a mártáshoz kissé lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát és a chilit, azután ráöntjük a paradicsomos alapot, és 2-3 percig forraljuk. 

Közben al dentére főzzük a tésztát, bő, forró, sós vízben. A pennét összekeverjük a húsgolyókkal és a szósszal, és egy sütőtálba öntjük. Ráreszeljük a kétféle sajtot, megszórjuk petrezselyemmel, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Húsgolyós penne besütve

Ha tetszett a Tepsis húsgolyós penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept