Green kitchen

Ázsiaipirítottquinoalazaccal

Ázsiai pirított quinoa lazaccal

Hozzávalók
125 g
quinoa
(megfőzve)
3 ek
olaj
200 g
friss lazac
só, bors
1 db
piros chilipaprika
2
cm-nyi friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
100 g
répa
(1 darab)
2 db
tojás
50 ml
szójaszósz
(gluténmentes)
2 ek
méz
1 mk
őrölt fekete bors
0.5 db
lime leve
100 g
friss spenót

Elkészítés

A quinoát sós, bő vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a nagy kockákra vágott, sózott, borsozott lazacot, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott chilit és gyömbért, majd rádobjuk az apróra vágott hagymákat. Ezután rádobjuk a 2-3 mm vastag szeletekre vágott répát. 2-3 perc pirítás után a serpenyő felébe ütjük a tojást, megpirítjuk, összekeverjük a zöldségekkel, majd rádobjuk a quinoát. A szójaszószt, a mézet, a borsot és a lime-levet összekeverjük, ráöntjük a quinoára, kicsit beforraljuk, végül rádobjuk a spenótot, majd elzárjuk. A lazaccal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ezt a kaját akkor szoktam csinálni, ha pad thait kívánok, de semmi kedvem étterembe menni emiatt. Variálhatjátok csirkével vagy még több zöldséggel, illetve a köles is tök jól működik, ha éppen nem kapnátok quinoát.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

2 főre
125 g
quinoa
(megfőzve)
3 ek
olaj
200 g
friss lazac
só, bors
1 db
piros chilipaprika
2
cm-nyi friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
100 g
répa
(1 darab)
2 db
tojás
50 ml
szójaszósz
(gluténmentes)
2 ek
méz
1 mk
őrölt fekete bors
0.5 db
lime leve
100 g
friss spenót

A quinoát sós, bő vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a nagy kockákra vágott, sózott, borsozott lazacot, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott chilit és gyömbért, majd rádobjuk az apróra vágott hagymákat. Ezután rádobjuk a 2-3 mm vastag szeletekre vágott répát. 2-3 perc pirítás után a serpenyő felébe ütjük a tojást, megpirítjuk, összekeverjük a zöldségekkel, majd rádobjuk a quinoát. A szójaszószt, a mézet, a borsot és a lime-levet összekeverjük, ráöntjük a quinoára, kicsit beforraljuk, végül rádobjuk a spenótot, majd elzárjuk. A lazaccal tálaljuk.

Ha tetszett az Ázsiai pirított quinoa lazaccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept