Torta alapja
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük egy tálban, egy másik tálban pedig a sárgájákat kihabosítjuk az olajjal és az eritrittel.
A lisztet egy tálban összekeverjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd ezt és a fehérjehab harmadát a sárgájás részhez keverjük.
Az egészet fellazítjuk a maradék fehérjével, majd alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45-50 percre.
Mikor megsült, fejjel lefelé egy rácsra borítjuk, majd ha legalább langyosra hűlt, kivesszük a formából és a rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
A krémhez a mascarponét kihabosítjuk az eritrittel és a kakaóporral, a csokit pedig egy tálba tördeljük és vízgőz fölött megolvasztjuk.
Folyamatos, alacsonyabb fokozatú keverés mellett hozzácsorgatjuk a csokit a mascarponekrémhez, és homogénre keverjük.
Összeállítás
A piskóta tetejét egyenesre vágjuk, majd a piskótát vízszintesen kettévágjuk.
A krém kb. harmadát rákenjük az alsó lapra, erre jön a másik piskóta, majd a krémből habzsákba rakunk egy nagy evőkanálnyit, a többit pedig elkenjük a torta szélén és tetején.
A habzsákban lévő krémmel díszítjük a tortát, és friss eperrel, valamint étcsokikockákkal tálaljuk.