A Cukormentes habos mákos süti tésztájához a liszteket, a xilitet és a sót összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.
Ezután a tepsi méretére nyújtjuk a tésztát, beletesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
A mákos réteghez a mákot, a xilitet, a citromot, a vaníliát és a vizet felforraljuk, felöntjük a tejjel, és 5-6 percig főzzük. A végén elkeverjük benne a keményítőt, tojássárgáját, majd ha újraforrt, elzárjuk és hagyjuk kicsit hűlni. Rákenjük az elősütött tésztára, és visszarakjuk a sütőbe 30 percre.
Az epres részhez az epret kis kockákra vágjuk, és összeforgatjuk a keményítővel. Megszórjuk vele a mákos részt, és további 10 percre a sütőbe rakjuk.
A habhoz elkeverjük a keményítőt a xilittel, hozzáadjuk a fehérjéhez, és kemény habot verünk belőle. Habzsákba tesszük, rányomkodjuk a sütire, és ismét visszarakjuk a sütőbe 10 percre, 120 fokra. Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

- Előkészítési idő: 40 perc
- Főzési idő: 10 perc
- sütési idő: 70 perc
- hűtés: min. 60 perc
- összesen: min. 180 perc