A cukormentes bodzaszörp remek alternatívája lehet egy egyszerű limonádénak, de a bolti diétás szörpöket egyértelműen toronymagasan veri. Az elkészítése nem bonyolult, de az igazán intenzív ízekért pihentessétek minimum fél napot! Figyeljetek rá, hogy kezeletlen héjú citromot vásároljatok (vagy alaposan mossátok meg), illetve hogy a bodzavirágot ne az út mellől szedjétek, és ne is legyen permetezve.
A bodzavirágot az eritrittel, a felkarikázott citromokkal és a mentával egy lábasba rakjuk, majd felöntjük a vízzel. Közepes lángon felforraljuk a bodzaszörp alapunkat, majd mikor felforrt, hagyjuk kb. fél napig hűlni hagyni. Ezután tiszta, fertőtlenített üvegbe töltjük, és jéggel, szódával, friss mentával és friss citromkarikákkal szervírozva fogyasztjuk.

A folyadékpótlás egész évben borzasztóan fontos, de a nyári kánikulában még jobban előtérbe kerül. Sokan nem szeretik a vizet, de a bolti üdítők helyett készítsetek házi szörpöket! Nagyon egyszerű, tudjátok, hogy mi kerül bele, és ami a legjobb: bármikor elkészíthetitek őket egy nagy kancsóval!



