Hirdetés

Ribizliszörp

Hozzávalók

400
ml szörphöz
+
1 kg ribizli
350 g cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ribizliszörp

A ribizli sokak szerint túlságosan savanyú gyümölcs, viszont nagyon egészséges, így ha máshogy nem is, érdemes szörpként fogyasztani, mert kifejezetten magas a vastartalma, és akár egy pohár limonádét is nagyon fel tud dobni pár csepp! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

400
ml szörphöz
+
1 kg ribizli
350 g cukor
Bevásárlólistához adom

A ribizliket megmossuk, majd egy lábasba tesszük. (Nem kell bíbelődni a szárak eltávolításával, mert majd úgyis átpasszírozzuk a gyümölcsöket.) 4-5 ek vizet teszünk a ribizlikre, és alacsony lángon elkezdjük főzni.

Amikor már átmelegedtek a szemek, egy villa segítségével összenyomkodjuk őket. 15 percig főzzük a ribizliket, majd egy szűrőn, egy evőkanál segítségével átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon főzzük tovább, 40 percen keresztül. Végül üvegekbe töltjük a szörpöt, és ott hagyjuk kihűlni. 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások