A szörpök támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg ribizli
- 350 g cukor
A szörpök támogatója a
A szörpök támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg ribizli
- 350 g cukor
A ribizliket megmossuk, majd egy lábasba tesszük. (Nem kell bíbelődni a szárak eltávolításával, mert majd úgyis átpasszírozzuk a gyümölcsöket.) 4-5 ek vizet teszünk a ribizlikre, és alacsony lángon elkezdjük főzni.
Amikor már átmelegedtek a szemek, egy villa segítségével összenyomkodjuk őket. 15 percig főzzük a ribizliket, majd egy szűrőn, egy evőkanál segítségével átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon főzzük tovább, 40 percen keresztül. Végül üvegekbe töltjük a szörpöt, és ott hagyjuk kihűlni.