A tehéntúrót villával alaposan áttörjük, majd összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral, a kukoricaliszttel, a kukoricadarával és a sóval, és hagyjuk 40 percet pihenni. Ennyi idő alatt szépen összeáll a masszánk, és jól formázható, de még kissé lágy golyókat tudunk gyúrni belőle.
Pingponglabda méretű golyókat formázunk, és egyszerre 5-6 db-ot gyöngyöző, enyhén sós vízbe dobunk, majd ha feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főzzük őket. Ha az elején kissé letapadnának, egy villával óvatosan szedjük fel az edény aljáról a gombócokat, és ügyeljünk rá, hogy semmiképp se forrjon a víz, különben széteshetnek.
Közben a kukoricapelyhet aprítóban vagy mozsárban apróbbra törjük, majd egy serpenyőben kissé lepirítjuk a felhevített olajon. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukrot, és a kifőtt, lecsepegtetett gombócokat még melegen ebbe a keverékbe forgatjuk.
A telfölös öntet hozzávalóit összekeverjük, és ezzel tálaljuk a túrógombócokat.

Még több gluténmentes recept: