Gluténmentes receptek

Gluténmentestúrógombóc

Gluténmentes túrógombóc

Hozzávalók
A tejfölös öntethez
A túrógombóchoz
500 g
tehéntúró
3 db
tojás
50 g
porcukor
30 g
kukoricaliszt
80 g
kukoricadara
1 csipet
A morzsához
130 g
kukoricapehely
2 ek
olaj
2 ek
porcukor
200 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
2 ek
porcukor

Elkészítés

A tehéntúrót villával alaposan áttörjük, majd összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral, a kukoricaliszttel, a kukoricadarával és a sóval, és hagyjuk 40 percet pihenni. Ennyi idő alatt szépen összeáll a masszánk, és jól formázható, de még kissé lágy golyókat tudunk gyúrni belőle. 

Pingponglabda méretű golyókat formázunk, és egyszerre 5-6 db-ot gyöngyöző, enyhén sós vízbe dobunk, majd ha feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főzzük őket. Ha az elején kissé letapadnának, egy villával óvatosan szedjük fel az edény aljáról a gombócokat, és ügyeljünk rá, hogy semmiképp se forrjon a víz, különben széteshetnek. 

Közben a kukoricapelyhet aprítóban vagy mozsárban apróbbra törjük, majd egy serpenyőben kissé lepirítjuk a felhevített olajon. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukrot, és a kifőtt, lecsepegtetett gombócokat még melegen ebbe a keverékbe forgatjuk.

A telfölös öntet hozzávalóit összekeverjük, és ezzel tálaljuk a túrógombócokat.

glutenmentes-turogomboc
Gluténmentes túrógombóc

Még több gluténmentes recept:

Gluténmentes sajtos puffancs

Cukormentes áfonyás piskóta

www.streetkitchen.hu

Ha gluténérzékeny vagy, de nagyon bírod a túrógombócot, akkor itt van egy szuper gluténmentes recept, ami könnyen elkészül, és nagyon finom is!

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

15 gombóchoz
A tejfölös öntethez
A túrógombóchoz
500 g
tehéntúró
3 db
tojás
50 g
porcukor
30 g
kukoricaliszt
80 g
kukoricadara
1 csipet
A morzsához
130 g
kukoricapehely
2 ek
olaj
2 ek
porcukor
200 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
2 ek
porcukor

A tehéntúrót villával alaposan áttörjük, majd összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral, a kukoricaliszttel, a kukoricadarával és a sóval, és hagyjuk 40 percet pihenni. Ennyi idő alatt szépen összeáll a masszánk, és jól formázható, de még kissé lágy golyókat tudunk gyúrni belőle. 

Pingponglabda méretű golyókat formázunk, és egyszerre 5-6 db-ot gyöngyöző, enyhén sós vízbe dobunk, majd ha feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főzzük őket. Ha az elején kissé letapadnának, egy villával óvatosan szedjük fel az edény aljáról a gombócokat, és ügyeljünk rá, hogy semmiképp se forrjon a víz, különben széteshetnek. 

Közben a kukoricapelyhet aprítóban vagy mozsárban apróbbra törjük, majd egy serpenyőben kissé lepirítjuk a felhevített olajon. Mikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukrot, és a kifőtt, lecsepegtetett gombócokat még melegen ebbe a keverékbe forgatjuk.

A telfölös öntet hozzávalóit összekeverjük, és ezzel tálaljuk a túrógombócokat.

glutenmentes-turogomboc
Gluténmentes túrógombóc

Még több gluténmentes recept:

Gluténmentes sajtos puffancs

Cukormentes áfonyás piskóta

Ha tetszett a gluténmentes túrógombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése