Gluténmentes receptek

SzuperegészségesWaldorf-saláta

Szuperegészséges Waldorf-saláta

Hozzávalók
2 db
zöld alma
1 db
citrom
80 ml
dióolaj
100 ml
repceolaj
1 tk
mustár
1 db
tojássárgája
100 ml
joghurt
só, bors
3 ek
méz
80 g
dió
0.5 csomag
zellerszár

Elkészítés

A citrom héját lereszeljük. Az alma csumáját egy karalábévájóval kiszedjük, a visszamaradt részt pedig lereszeljük, hogy ne pazaroljunk. Meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon.

Az olajokat, a mustárt és a tojássárgáját összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a joghurtot. Ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal és 1 evőkanál mézzel.

A diót kicsit összemorzsoljuk, és serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk, a végén két kanál mézzel és egy csipet sóval átpirítjuk, ettől ropogós és teltebb ízű lesz.

Az zellerszár felét apró kockákra vágjuk és a szószhoz keverjük. A másik felét kis háromszögekre vágjuk, majd mindent összekeverve 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Füstölt halakhoz és hideg húsokhoz ajánljuk.

www.streetkitchen.hu

Örök élet plusz két év! Valószínűleg senki nem gondol bele, hogy ez a saláta mennyire egészséges lehet, ha éppen nem 10 kg bolti majonézzel nyomják agyon. A zeller, az alma és a dió annyi értékes tápanyagot tartalmaz, hogy ha mást nem ennétek, akkor is tiétek lenne az örök fiatalság.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
2 db
zöld alma
1 db
citrom
80 ml
dióolaj
100 ml
repceolaj
1 tk
mustár
1 db
tojássárgája
100 ml
joghurt
só, bors
3 ek
méz
80 g
dió
0.5 csomag
zellerszár

A citrom héját lereszeljük. Az alma csumáját egy karalábévájóval kiszedjük, a visszamaradt részt pedig lereszeljük, hogy ne pazaroljunk. Meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon.

Az olajokat, a mustárt és a tojássárgáját összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a joghurtot. Ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal és 1 evőkanál mézzel.

A diót kicsit összemorzsoljuk, és serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk, a végén két kanál mézzel és egy csipet sóval átpirítjuk, ettől ropogós és teltebb ízű lesz.

Az zellerszár felét apró kockákra vágjuk és a szószhoz keverjük. A másik felét kis háromszögekre vágjuk, majd mindent összekeverve 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Füstölt halakhoz és hideg húsokhoz ajánljuk.

Ha tetszett a Szuperegészséges Waldorf-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept