Green kitchen

Spárgásbaconössajtosnokedlisütőben

Spárgás baconös sajtos nokedli sütőben

Hozzávalók
A nokedlihez
400 g
liszt
400 - 500 ml
víz
4 db
tojás
1 nagy csipet
A raguhoz
200 g
gouda sajt
300 ml
tej
só, bors
1 tk
fokhagymapor
2 tk
keményítő
10 szelet
bacon
500 g
zöld spárga
A tetejére
100 g
trappista vagy gouda sajt
A salátához
1 db
fejes saláta
1 fej
lila hagyma
1 csokor
retek
3 ek
10%-os ecet
3 ek
víz
3 ek
olaj
só, bors
1 ek
méz

Elkészítés

A sajtos nokedli elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat, majd klasszikus módon, sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, leszűrjük.

A raguhoz a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Felmelegítjük a tejet, beleszórjuk a sajtot, ha teljesen felolvadt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral. A keményítőt kikeverjük 3-4 evőkanál vízzel, majd besűrítjük vele a mártást. A bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon 3-4 perc alatt megpirítjuk a megtisztított, kb. 2 cm-es darabokra vágott spárgát is. 

A nokedlit összekeverjük a sajtszósszal, a spárgával és a baconnel, majd egy közepes tepsibe rakjuk. A tetejét megszórjuk sajttal, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

A salátához tetszőlegesen felszeleteljük a zöldségeket, és egy kis üvegben összerázzuk az ecetet, a vizet, az olajat, a sót, a borsot és a mézet, majd ráöntjük a salira. Ezzel tálaljuk a sajtos nokedlit.

Spárgás baconos sajtos sütőben besütött nokedli
Spárgás baconos sajtos sütőben besütött nokedli

www.streetkitchen.hu

A nokedli nemcsak köretként jó, hanem felturbózva egy jó kis salival tökéletes főétel is. Most egy jó adag bacon és spárga került bele.

Hozzávalók

4 - 6 főre
A nokedlihez
400 g
liszt
400 - 500 ml
víz
4 db
tojás
1 nagy csipet
A raguhoz
200 g
gouda sajt
300 ml
tej
só, bors
1 tk
fokhagymapor
2 tk
keményítő
10 szelet
bacon
500 g
zöld spárga
A tetejére
100 g
trappista vagy gouda sajt
A salátához
1 db
fejes saláta
1 fej
lila hagyma
1 csokor
retek
3 ek
10%-os ecet
3 ek
víz
3 ek
olaj
só, bors
1 ek
méz

A sajtos nokedli elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat, majd klasszikus módon, sós, gyöngyöző vízbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, leszűrjük.

A raguhoz a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Felmelegítjük a tejet, beleszórjuk a sajtot, ha teljesen felolvadt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral. A keményítőt kikeverjük 3-4 evőkanál vízzel, majd besűrítjük vele a mártást. A bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon 3-4 perc alatt megpirítjuk a megtisztított, kb. 2 cm-es darabokra vágott spárgát is. 

A nokedlit összekeverjük a sajtszósszal, a spárgával és a baconnel, majd egy közepes tepsibe rakjuk. A tetejét megszórjuk sajttal, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

A salátához tetszőlegesen felszeleteljük a zöldségeket, és egy kis üvegben összerázzuk az ecetet, a vizet, az olajat, a sót, a borsot és a mézet, majd ráöntjük a salira. Ezzel tálaljuk a sajtos nokedlit.

Spárgás baconos sajtos sütőben besütött nokedli
Spárgás baconos sajtos sütőben besütött nokedli

Ha tetszett a Spárgás baconös sajtos nokedli sütőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept