Green kitchen

Túrósrozspogácsa

Túrós rozspogácsa

Hozzávalók
500 g
félzsíros túró
350 g
rozsliszt
1 csomag
sütőpor
(10 g-os kiszerelés)
1.5 tk
50 g
hántolt tökmag
180 g
vaj
2 db
tojás
150 g
trappista sajt

Elkészítés

A rozslisztes túrós pogácsa elkészítésének első lépéseként begyúrjuk a tésztát. A túróhoz hozzáadjuk a rozslisztet, a sütőport, a sót, a tökmagot, a vajat és a tojást, és az egészet összedolgozzuk. Kb. 4 cm-es kis pogácsákat formázunk a masszából, és sütőpapírral borított tepsire tesszük őket.

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk vele a pogácsák tetejét, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, és készre sütjük. Kész is az egészséges vendégváró, vagy éppen a fitt tízórai!

turos-rozspogacsa
Túrós rozspogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Sajtos, krumplis, tepertős, túrós vagy sima vajas – büszkén jelentjük, a pogácsát minden formában és ízesítésben imádjuk! Egyszerűen lehetetlen betelni a kisebb (vagy éppen nagyobb) falatokkal. Reggelire épp annyira jólesik, mint délutáni nasiként, és vendégségbe érkezve is fél szemmel egyből azt lessük, hogy van-e az asztalon pár szem pogi. Ha ti is így vagytok ezzel és bejött a rozslisztes túrós pogácsa, próbáljátok ki a többi addiktív pogireceptünket is!

Krumplis pogácsa édesburgonyából

Laktózmentes tökmagos-kakukkfüves pogácsa

Klasszikus káposztás pogácsa

www.streetkitchen.hu

Rengeteg pogácsarecept létezik, viszont túrós-rozsosból nem rejt sokat a világháló, ezért arra gondoltam, kifejlesztek egyet én is, ezzel is bővítve a repertoárt.

Hozzávalók

24 darabhoz
500 g
félzsíros túró
350 g
rozsliszt
1 csomag
sütőpor
(10 g-os kiszerelés)
1.5 tk
50 g
hántolt tökmag
180 g
vaj
2 db
tojás
150 g
trappista sajt

A rozslisztes túrós pogácsa elkészítésének első lépéseként begyúrjuk a tésztát. A túróhoz hozzáadjuk a rozslisztet, a sütőport, a sót, a tökmagot, a vajat és a tojást, és az egészet összedolgozzuk. Kb. 4 cm-es kis pogácsákat formázunk a masszából, és sütőpapírral borított tepsire tesszük őket.

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk vele a pogácsák tetejét, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre, és készre sütjük. Kész is az egészséges vendégváró, vagy éppen a fitt tízórai!

turos-rozspogacsa
Túrós rozspogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Sajtos, krumplis, tepertős, túrós vagy sima vajas – büszkén jelentjük, a pogácsát minden formában és ízesítésben imádjuk! Egyszerűen lehetetlen betelni a kisebb (vagy éppen nagyobb) falatokkal. Reggelire épp annyira jólesik, mint délutáni nasiként, és vendégségbe érkezve is fél szemmel egyből azt lessük, hogy van-e az asztalon pár szem pogi. Ha ti is így vagytok ezzel és bejött a rozslisztes túrós pogácsa, próbáljátok ki a többi addiktív pogireceptünket is!

Krumplis pogácsa édesburgonyából

Laktózmentes tökmagos-kakukkfüves pogácsa

Klasszikus káposztás pogácsa

Ha tetszett a Túrós rozspogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept