Egy lábosban felhevítjük az olajat és alaposan lepirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Közben a burgonyát 2-3 cm-es darabokra kockázzuk és ezt is hozzádobjuk. Ezután mehet bele a reszelt fokhagyma, amivel 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a chilivel, a babérlevéllel, a fűszerköménnyel és a fűszerpaprikával. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángon 30-40 percig főzzük.
Míg rotyog a krumplis alap, a tofut felkockázzuk, megforgatjuk a szójaszósz és olaj keverékében, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Ezután belekeverjük a paprikás alapba és addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és a burgonya teljesen megpuhul. Ez a tofu hozzáadása után még 10-15 perc. Ha szükséges, egy kevés vizet adagolhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, érdemes megkóstolni és ha kell, még ízesíthetünk rajta nyugodtan. A kész vegán paprikás krumplit vegaföllel és kenyérrel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 25 perc