Green kitchen

Vegánpaprikáskrumpli

Vegán paprikás krumpli

Hozzávalók
só, bors
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(115 g/fej)
800 g
tisztított burgonya
4 gerezd
fokhagyma
1.5 ek
sűrített paradicsom
2 tk
csemege paprikakrém
1 tk
chilipehely
4 db
babérlevél
2 tk
őrölt fűszerkömény
1.5 ek
füstölt fűszerpaprika
A tofuhoz
400 g
füstölt tofu
2 ek
szójaszósz
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
300 g
vegaföl
4 szelet
kenyér

Elkészítés

Egy lábosban felhevítjük az olajat és alaposan lepirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Közben a burgonyát 2-3 cm-es darabokra kockázzuk és ezt is hozzádobjuk. Ezután mehet bele a reszelt fokhagyma, amivel 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a chilivel, a babérlevéllel, a fűszerköménnyel és a fűszerpaprikával. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángon 30-40 percig főzzük.

Míg rotyog a krumplis alap, a tofut felkockázzuk, megforgatjuk a szójaszósz és olaj keverékében, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Ezután belekeverjük a paprikás alapba és addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és a burgonya teljesen megpuhul. Ez a tofu hozzáadása után még 10-15 perc. Ha szükséges, egy kevés vizet adagolhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, érdemes megkóstolni és ha kell, még ízesíthetünk rajta nyugodtan. A kész vegán paprikás krumplit vegaföllel és kenyérrel tálaljuk. 

Vegán paprikás krumpli füstölt tofuval
Vegán paprikás krumpli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 25 perc

Perfekt vegán receptekért, mint például ez a vegán paprikás krumpli nem kell a szomszédba menni, hiszen tele van az oldalunk velük, mutatunk is néhányat:

Töltött káposzta vegán verzióban

Vegán szilvás gombóc

Vegán babfőzelék

www.streetkitchen.hu

Imádom a magyaros kajákat, ezért is szoktam gyakran elkészíteni őket otthon vegán verzióban. Akármennyire is furán hangozhat, hogy egy ilyen húsbázisú étel növényi verzióban is finom, tényleg így van! És nem kell hozzá semmi fenszi alapanyag, csak sok fűszer.

pictogram

Vega

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
só, bors
4 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(115 g/fej)
800 g
tisztított burgonya
4 gerezd
fokhagyma
1.5 ek
sűrített paradicsom
2 tk
csemege paprikakrém
1 tk
chilipehely
4 db
babérlevél
2 tk
őrölt fűszerkömény
1.5 ek
füstölt fűszerpaprika
A tofuhoz
400 g
füstölt tofu
2 ek
szójaszósz
2 ek
étolaj
A tálaláshoz
300 g
vegaföl
4 szelet
kenyér

Egy lábosban felhevítjük az olajat és alaposan lepirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát. Közben a burgonyát 2-3 cm-es darabokra kockázzuk és ezt is hozzádobjuk. Ezután mehet bele a reszelt fokhagyma, amivel 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a chilivel, a babérlevéllel, a fűszerköménnyel és a fűszerpaprikával. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és közepes lángon 30-40 percig főzzük.

Míg rotyog a krumplis alap, a tofut felkockázzuk, megforgatjuk a szójaszósz és olaj keverékében, majd sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Ezután belekeverjük a paprikás alapba és addig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és a burgonya teljesen megpuhul. Ez a tofu hozzáadása után még 10-15 perc. Ha szükséges, egy kevés vizet adagolhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, érdemes megkóstolni és ha kell, még ízesíthetünk rajta nyugodtan. A kész vegán paprikás krumplit vegaföllel és kenyérrel tálaljuk. 

Vegán paprikás krumpli füstölt tofuval
Vegán paprikás krumpli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 25 perc

Perfekt vegán receptekért, mint például ez a vegán paprikás krumpli nem kell a szomszédba menni, hiszen tele van az oldalunk velük, mutatunk is néhányat:

Töltött káposzta vegán verzióban

Vegán szilvás gombóc

Vegán babfőzelék

Ha tetszett a Vegán paprikás krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept