Vegán receptek

Csicseriomlettésgluténmenteslepénykenyér

Csicseriomlett és gluténmentes lepénykenyér

Hozzávalók
A pudlához
120 g
csicseriborsóliszt
250 g
víz
0.5 tk
kurkuma
1 tk
curry
só, tarkabors
2 gerezd
fokhagyma
A Veganeeta-féle csicseriomletthez
120 g
csicseriborsóliszt
200 g
növényi tej
0.5 tk
kurkuma
1 tk
curry
só, tarkabors
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
fekete himalája só
(kénes ízének és illatának köszönhetően nagyon emlékeztet a tojásra)
0.5 tk
füstölt paprika
2 tk
sörélesztőpehely
2 - 3 fej
gomba
1 fej
hagyma
(kisebb)
0.25 db
kaliforniai paprika
1 ek
olívaolaj
2 ek
fagyasztott spenótlevél
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem
zöldségek ízlés szerint

Elkészítés

A pudlához a csicseriborsólisztet és a vizet összekeverjük, majd állni hagyjuk legalább 15 percig. Ezután fűszerezzük, és megsütjük. Kétféle sütési módja lehet a lepénykenyérnek, az egyik, hogy forró kókuszolajon vagy sima, nem ragadós serpenyőben megsütjük, a másik, hogy sütőpapíron a minimum 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és várjuk, hogy elkészüljön.

Következhet a turbó pudla, azaz a Veganeeta-féle csicseriomlett. Ugyanazokkal az arányokkal dolgozunk, mint a pudla esetében, viszont néhány hozzávalót kicserélünk, illetve plusz tételekkel bővítjük a receptünket. A sima pudlához hasonlóan összeállítjuk a csicseriomlett alapját, hozzáadva a plusz ízesítőként szolgáló fekete himalája sót, füstölt paprikát és sörélesztőpelyhet. 

Ezután összevágjuk a zöldségeket, majd egy kis serpenyőben olajat hevítünk, amin megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot is. Ha két adagot készítünk, akkor a zöldségeket is elfelezzük, ha pedig négy kisebb adagot szeretnénk, akkor negyedeljük. A megpirult zöldségekre öntjük a masszánkat, mint egy palacsintatésztát, és kis fokozaton sütni kezdjük. Addig sütjük, amíg meg nem pirul az egyik oldala, és meg nem tudjuk fordítani. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Fontos, hogy ha az omlettünk 2-3 mm vagy annál vastagabb, akkor 5-8 percre lefedjük egy fedővel, hogy át is párolódjon az omlettünk. Frissen vágott petrezselyemmel és zöldségekkel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A sima pudla turbósított változata, amit még akkor sem fogtok megunni, ha már egy hete csak ezt reggeliztek. Fehérjedús, gluténmentes és bármilyen belesütött zöldséggel színesebbé tehető. Kifejezett előnye, hogy a massza akár egy hétig is elvan a hűtőben. És simán a tízóraira gyártott szendvicsetekben is imádni fogjátok!

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 - 4 főre
A pudlához
120 g
csicseriborsóliszt
250 g
víz
0.5 tk
kurkuma
1 tk
curry
só, tarkabors
2 gerezd
fokhagyma
A Veganeeta-féle csicseriomletthez
120 g
csicseriborsóliszt
200 g
növényi tej
0.5 tk
kurkuma
1 tk
curry
só, tarkabors
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
fekete himalája só
(kénes ízének és illatának köszönhetően nagyon emlékeztet a tojásra)
0.5 tk
füstölt paprika
2 tk
sörélesztőpehely
2 - 3 fej
gomba
1 fej
hagyma
(kisebb)
0.25 db
kaliforniai paprika
1 ek
olívaolaj
2 ek
fagyasztott spenótlevél
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem
zöldségek ízlés szerint

A pudlához a csicseriborsólisztet és a vizet összekeverjük, majd állni hagyjuk legalább 15 percig. Ezután fűszerezzük, és megsütjük. Kétféle sütési módja lehet a lepénykenyérnek, az egyik, hogy forró kókuszolajon vagy sima, nem ragadós serpenyőben megsütjük, a másik, hogy sütőpapíron a minimum 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és várjuk, hogy elkészüljön.

Következhet a turbó pudla, azaz a Veganeeta-féle csicseriomlett. Ugyanazokkal az arányokkal dolgozunk, mint a pudla esetében, viszont néhány hozzávalót kicserélünk, illetve plusz tételekkel bővítjük a receptünket. A sima pudlához hasonlóan összeállítjuk a csicseriomlett alapját, hozzáadva a plusz ízesítőként szolgáló fekete himalája sót, füstölt paprikát és sörélesztőpelyhet. 

Ezután összevágjuk a zöldségeket, majd egy kis serpenyőben olajat hevítünk, amin megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot is. Ha két adagot készítünk, akkor a zöldségeket is elfelezzük, ha pedig négy kisebb adagot szeretnénk, akkor negyedeljük. A megpirult zöldségekre öntjük a masszánkat, mint egy palacsintatésztát, és kis fokozaton sütni kezdjük. Addig sütjük, amíg meg nem pirul az egyik oldala, és meg nem tudjuk fordítani. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Fontos, hogy ha az omlettünk 2-3 mm vagy annál vastagabb, akkor 5-8 percre lefedjük egy fedővel, hogy át is párolódjon az omlettünk. Frissen vágott petrezselyemmel és zöldségekkel tálaljuk.

Ha tetszett a Csicseriomlett és gluténmentes lepénykenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept