Vegán receptek

Vegánlebbencsleves

Vegán lebbencsleves

Hozzávalók
A tésztához
250 g
gluténmentes lisztkeverék
(lehetőleg vegyes legyen, és tartalmazzon legalább 20% kukoricalisztet)
20 g
útifűmaghéjliszt
(finomra őrölt útifűmaghéj)
2 csipet
1 csipet
fehér bors
1 csipet
kömény
100 ml
víz
2 ek
olaj
A leveshez
3 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
olaj
3 db
krumpli
2 szál
sárgarépa
1 tk
fokhagymapor
3 tk
őrölt kömény
2 ek
füstölt paprika
só, bors
1 ek
sűrített paradicsom
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez a lisztekhez adjuk a fűszereket, majd a vízzel összekevert olajat is hozzáadagoljuk, és addig gyúrjuk, amíg formázható masszává válik. Mi próbáltuk tésztagéppel nyújtani, nem lehetetlen küldetés, de csak apránként, lépésekben lehet. Így inkább a nyújtódeszka és a sodrófa használatára biztatunk mindenkit. Kicsit vastagabbra kell hagyni, hogy harapós, finom tészta legyen belőle. Ki is száríthatjátok, de azonnal is meg lehet főzni. Forrásban lévő, sós vízben, kevés olajjal kb. 12-14 perc alatt fő meg kellőképpen.

A leves elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát félfőre vágjuk, és az olajon az egyik összekockázott krumplival és az egyik összekockázott répával lepirítjuk. Furán hangozhat, de a lepirított krumpli és a később hozzáadott füstölt paprika a megszokott íz kulcsa.

Ha lepirult, megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a sűrített paradicsomot, és enyhén ezt is lepirítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ha minden összetevő megpuhult, összeturmixoljuk, majd beletesszük a felkockázott krumplikat és a felkarikázott sárgarépát, amiket háromnegyedig főzünk, majd a tésztát hozzáadva készre főzzük. Tálaláskor kis friss petrezselymet szórunk rá és meglocsoljuk paprikás olajjal.

www.streetkitchen.hu

Akár saját döntés okán, akár valami más miatt lesz az ember vegán, néhány nagy klasszikus íze biztosan hiányozni fog. Ezen szeretnénk nektek segíteni egy kicsit. Ráadásul az alaptésztát használhatjátok túrós csuszának vagy káposztás kockának is.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
A tésztához
250 g
gluténmentes lisztkeverék
(lehetőleg vegyes legyen, és tartalmazzon legalább 20% kukoricalisztet)
20 g
útifűmaghéjliszt
(finomra őrölt útifűmaghéj)
2 csipet
1 csipet
fehér bors
1 csipet
kömény
100 ml
víz
2 ek
olaj
A leveshez
3 fej
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
2 - 3 ek
olaj
3 db
krumpli
2 szál
sárgarépa
1 tk
fokhagymapor
3 tk
őrölt kömény
2 ek
füstölt paprika
só, bors
1 ek
sűrített paradicsom
1 csokor
petrezselyem

A tészta elkészítéséhez a lisztekhez adjuk a fűszereket, majd a vízzel összekevert olajat is hozzáadagoljuk, és addig gyúrjuk, amíg formázható masszává válik. Mi próbáltuk tésztagéppel nyújtani, nem lehetetlen küldetés, de csak apránként, lépésekben lehet. Így inkább a nyújtódeszka és a sodrófa használatára biztatunk mindenkit. Kicsit vastagabbra kell hagyni, hogy harapós, finom tészta legyen belőle. Ki is száríthatjátok, de azonnal is meg lehet főzni. Forrásban lévő, sós vízben, kevés olajjal kb. 12-14 perc alatt fő meg kellőképpen.

A leves elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát félfőre vágjuk, és az olajon az egyik összekockázott krumplival és az egyik összekockázott répával lepirítjuk. Furán hangozhat, de a lepirított krumpli és a később hozzáadott füstölt paprika a megszokott íz kulcsa.

Ha lepirult, megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a sűrített paradicsomot, és enyhén ezt is lepirítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ha minden összetevő megpuhult, összeturmixoljuk, majd beletesszük a felkockázott krumplikat és a felkarikázott sárgarépát, amiket háromnegyedig főzünk, majd a tésztát hozzáadva készre főzzük. Tálaláskor kis friss petrezselymet szórunk rá és meglocsoljuk paprikás olajjal.

Ha tetszett a Vegán lebbencsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept