Vegán receptek

Vegánthaigreencurry

Vegán thai green curry

Hozzávalók
A zöldcurry-pasztához
4 - 6 db
kaffírlime-levél
1 nagy csokor
friss koriander
2 - 3 szál
citromnád
2
hüvelyknyi gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
2 szál
újhagyma
2 - 3 db
zöld chili
4 ek
olívaolaj
1 db
lime leve
A curryhez
170 g
brokkoli
4 - 5 fej
sonkahagyma
125 g
zöldbab
150 g
cukkini
6 - 8 ek
olaj
150 g
cukorborsó
500 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
kókusztej
1 - 2 ek
szójaszósz
(világos)
100 g
barna simeji gomba
100 g
simeji gomba
0.5 - 1 ek
kukoricakeményítő
1 db
lime
A tálaláshoz
rizstészta vagy jázmin rizs
friss koriander
friss chili

Elkészítés

A currypasztához az alapanyagokat egy kétkéses robotgében vagy turmixgépben pürésítjük. (Esetleg használhatunk boltit, de a saját készítésű mérföldekkel jobb.) 

A brokkolit kis rózsákra, a hagymát szeletekre, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra, a cukkinit félbe, negyedbe, aztán szeletekre vágjuk. A zöldségeket a gomba kivételével egy szélesebb lábasban, magas hőmérsékleten 3-5 percig pirítjuk az olajon, majd kiszedjük és félretesszük.

A currypasztát kb. 3-5 perc alatt magas hőmérsékleten lepirítjuk a lábasban, majd rádobjuk az előpirított zöldségeket, ráöntjük az alaplevet, a kókusztejet és a szójaszószt, és ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megfőttek, de van tartásuk és roppannak egy kicsit. 5 perccel a vége előtt belerakjuk a gombákat is. Ha a curryt túl hígnak találjuk, és szükségesnek látjuk, egy kis hideg vízzel kikevert kukoricakeményítővel a kívánt állagra sűríthetjük. Ráfacsarjuk a lime levét, megszórjuk friss korianderrel, és főtt jázminrizzsel vagy rizstésztával fogyasztjuk. Ha szeretnénk, aprított friss chilipaprikával és korianderrel is megszórhatjuk.

Vegán thai green curry

www.streetkitchen.hu

Csupa zöld, nagyon parfümös, pikáns, egészséges, diétás, tele vitaminnal, rosttal, és még vegán is.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

5 - 6 főre
A zöldcurry-pasztához
4 - 6 db
kaffírlime-levél
1 nagy csokor
friss koriander
2 - 3 szál
citromnád
2
hüvelyknyi gyömbér
3 gerezd
fokhagyma
2 szál
újhagyma
2 - 3 db
zöld chili
4 ek
olívaolaj
1 db
lime leve
A curryhez
170 g
brokkoli
4 - 5 fej
sonkahagyma
125 g
zöldbab
150 g
cukkini
6 - 8 ek
olaj
150 g
cukorborsó
500 ml
zöldségalaplé
1 konzerv
kókusztej
1 - 2 ek
szójaszósz
(világos)
100 g
barna simeji gomba
100 g
simeji gomba
0.5 - 1 ek
kukoricakeményítő
1 db
lime
A tálaláshoz
rizstészta vagy jázmin rizs
friss koriander
friss chili

A currypasztához az alapanyagokat egy kétkéses robotgében vagy turmixgépben pürésítjük. (Esetleg használhatunk boltit, de a saját készítésű mérföldekkel jobb.) 

A brokkolit kis rózsákra, a hagymát szeletekre, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra, a cukkinit félbe, negyedbe, aztán szeletekre vágjuk. A zöldségeket a gomba kivételével egy szélesebb lábasban, magas hőmérsékleten 3-5 percig pirítjuk az olajon, majd kiszedjük és félretesszük.

A currypasztát kb. 3-5 perc alatt magas hőmérsékleten lepirítjuk a lábasban, majd rádobjuk az előpirított zöldségeket, ráöntjük az alaplevet, a kókusztejet és a szójaszószt, és ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megfőttek, de van tartásuk és roppannak egy kicsit. 5 perccel a vége előtt belerakjuk a gombákat is. Ha a curryt túl hígnak találjuk, és szükségesnek látjuk, egy kis hideg vízzel kikevert kukoricakeményítővel a kívánt állagra sűríthetjük. Ráfacsarjuk a lime levét, megszórjuk friss korianderrel, és főtt jázminrizzsel vagy rizstésztával fogyasztjuk. Ha szeretnénk, aprított friss chilipaprikával és korianderrel is megszórhatjuk.

Vegán thai green curry

Ha tetszett a Vegán thai green curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept