Street Kitchen

Áfonyás-BBQszószosgolyók

Áfonyás-BBQ szószos golyók

Hozzávalók
só, bors
A vega “húsgolyókhoz”
A krumplipüréhez
4 db
krumpli
(kb. 450 g)
0.5 db
zellergumó
(kb. 200 g)
2 ek
olívaolaj
50 ml
tej
2 ág
rozmaring
őrölt bors
1 csipet
őrölt szerecsendió
200 ml
zöldségalaplé
2 ek
áfonyalekvár
100 g
ketchup
1 tk
mustár
2 tk
1 - 2 csepp
folyékony füst
(elhagyható)
100 g
áfonya
2 csomag
(200 g-os kiszerelés)
1 - 2 ek
olaj
A tálaláshoz
rukkola

Elkészítés

Mielőtt nekiállunk az áfonyás-BBQ szószos golyók elkészítéséhez először egy krumplipürét készítünk, amihez a krumplikat és a zellert megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, sós vízben puhára főzzük.

Közben elkészítjük a gyors BBQ szószt. Ehhez az alaplevet, a lekvárt, a ketchupot, sót, borsot és a mustárt sűrűre forraljuk egy gyorsforralóban. Amikor az állaga tetszetős, belekeverjük a BBQ fűszerkeveréket, ha nem elég füstös, jöhet bele egy kis folyékony füst is, majd elkeverjük, beleszórjuk az áfonyát, és félrehúzzuk.

A golyókat egy serpenyőben, közepesen erős lángon, 1-2 ek olajon körbepirítjuk, majd a szószba dobjuk, és így pároljuk még 5-8 percig.

áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével

Az olívaolajat és a tejet egy tálkába öntjük, beleszórjuk a rozmaring leveleit, és 30 másodpercre a mikróba dobjuk. A zelleres krumplit leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a tejes keveréket, és ízlés szerint ízesítjük még sóval, borssal, szerecsendióval. A BBQ szószos golyókat a pürével tálaljuk, végül pakolhatunk rá egy kevés rukkolát is.

áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével
Áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több ünnepi vega fogás:

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Zé-féle vega pásztorpite

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy gyors és ízes receptet kerestek, ami ráadásul húsmentes, és még karácsonyra is lehet vele villantani? Vegáknak kötelezően ajánlott!

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
só, bors
A vega “húsgolyókhoz”
A krumplipüréhez
4 db
krumpli
(kb. 450 g)
0.5 db
zellergumó
(kb. 200 g)
2 ek
olívaolaj
50 ml
tej
2 ág
rozmaring
őrölt bors
1 csipet
őrölt szerecsendió
200 ml
zöldségalaplé
2 ek
áfonyalekvár
100 g
ketchup
1 tk
mustár
2 tk
1 - 2 csepp
folyékony füst
(elhagyható)
100 g
áfonya
2 csomag
(200 g-os kiszerelés)
1 - 2 ek
olaj
A tálaláshoz
rukkola

Mielőtt nekiállunk az áfonyás-BBQ szószos golyók elkészítéséhez először egy krumplipürét készítünk, amihez a krumplikat és a zellert megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, sós vízben puhára főzzük.

Közben elkészítjük a gyors BBQ szószt. Ehhez az alaplevet, a lekvárt, a ketchupot, sót, borsot és a mustárt sűrűre forraljuk egy gyorsforralóban. Amikor az állaga tetszetős, belekeverjük a BBQ fűszerkeveréket, ha nem elég füstös, jöhet bele egy kis folyékony füst is, majd elkeverjük, beleszórjuk az áfonyát, és félrehúzzuk.

A golyókat egy serpenyőben, közepesen erős lángon, 1-2 ek olajon körbepirítjuk, majd a szószba dobjuk, és így pároljuk még 5-8 percig.

áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével

Az olívaolajat és a tejet egy tálkába öntjük, beleszórjuk a rozmaring leveleit, és 30 másodpercre a mikróba dobjuk. A zelleres krumplit leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a tejes keveréket, és ízlés szerint ízesítjük még sóval, borssal, szerecsendióval. A BBQ szószos golyókat a pürével tálaljuk, végül pakolhatunk rá egy kevés rukkolát is.

áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével
Áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Még több ünnepi vega fogás:

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Zé-féle vega pásztorpite

Ha tetszett az Áfonyás-BBQ szószos golyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept