Hozzávalók
A raguhoz
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk paradicsompüré
- 2 szál sárgarépa (kb. 180 g)
- 4 db csiperkegomba
- 2 csomag morzsolt húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 2 csipet morzsolt kakukkfű
- 2 csipet morzsolt rozmaring
- 1 ek Worcester szósz (vega)
- 1 ek liszt
- 200 ml zöldségalaplé
- 1 - 2 tk szójaszósz
- 150 g konzerv kukorica
A krumplihoz
- 4 - 5 db krumpli (kb. 500 g)
- só
- 2 db tojás
- őrölt bors
- 1 csipet füstölt pirospaprika
- kevés frissen reszelt szerecsendió
- 100 g füstölt sajt reszelve
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- 4 - 5 szál snidling
Hozzávalók
A raguhoz
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk paradicsompüré
- 2 szál sárgarépa (kb. 180 g)
- 4 db csiperkegomba
- 2 csomag morzsolt húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 2 csipet morzsolt kakukkfű
- 2 csipet morzsolt rozmaring
- 1 ek Worcester szósz (vega)
- 1 ek liszt
- 200 ml zöldségalaplé
- 1 - 2 tk szójaszósz
- 150 g konzerv kukorica
A krumplihoz
- 4 - 5 db krumpli (kb. 500 g)
- só
- 2 db tojás
- őrölt bors
- 1 csipet füstölt pirospaprika
- kevés frissen reszelt szerecsendió
- 100 g füstölt sajt reszelve
- 50 g vaj
A tálaláshoz
- 4 - 5 szál snidling
A vega pásztorpite elkészítését a raguval kezdjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd az olajon, közepes lángon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. Belekanalazzuk a paradicsompürét, és a hagymával kicsit lepirítjuk.
Rádobjuk az apróra kockázott sárgarépát és a hasonló kockákra vágott gombát is. Kicsit lepirítjuk, majd rászórjuk a húspótlót, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és a Worcester szósszal. Megszórjuk a liszttel, jól átforgatjuk, erősebb lángon lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és ízesítjük még egy kis szójaszósszal. Összerottyantjuk, belekeverjük a kukoricát, majd félretesszük.
A krumplit felkockázzuk, és bő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összenyomjuk egy krumplinyomóval, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásokat, sót, borsot, a füstölt paprikát és szerecsendiót. Végül a reszelt sajttal és a hideg vajjal is összekeverjük, majd összeállítjuk a pásztorpitét.
A ragut egy sütőtál vagy serpenyő aljába szedjük. A pürét elsimítjuk a tetején, majd 200 fokos, grill fokozatra állított sütőbe toljuk 15-20 percre, amíg szépen megpirul a teteje. A kész kaját megszórjuk finomra vágott snidlinggel.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a vega pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!