Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
2 szál sárgarépa (kb. 180 g)
Hozzávaló kipipálva
4 db csiperkegomba
Hozzávaló kipipálva
2 csomag morzsolt húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 csipet morzsolt kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
2 csipet morzsolt rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 ek Worcester szósz (vega)
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
200 ml zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 tk szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
150 g konzerv kukorica

A krumplihoz

Hozzávaló kipipálva
4 - 5 db krumpli (kb. 500 g)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
kevés frissen reszelt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
100 g füstölt sajt reszelve
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
4 - 5 szál snidling
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle vega pásztorpite

A britek egyik legkirályabb és talán legegyszerűbb ünnepi kajája a shepherd's pie, azaz a pásztorpite, ami vega változatban is elkészíthető. Mutatom, hogyan!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A raguhoz

Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 tk paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
2 szál sárgarépa (kb. 180 g)
Hozzávaló kipipálva
4 db csiperkegomba
Hozzávaló kipipálva
2 csomag morzsolt húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 csipet morzsolt kakukkfű
Hozzávaló kipipálva
2 csipet morzsolt rozmaring
Hozzávaló kipipálva
1 ek Worcester szósz (vega)
Hozzávaló kipipálva
1 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
200 ml zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 tk szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
150 g konzerv kukorica

A krumplihoz

Hozzávaló kipipálva
4 - 5 db krumpli (kb. 500 g)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet füstölt pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
kevés frissen reszelt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
100 g füstölt sajt reszelve
Hozzávaló kipipálva
50 g vaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
4 - 5 szál snidling
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vega pásztorpite elkészítését a raguval kezdjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd az olajon, közepes lángon üvegesre pároljuk egy serpenyőben. Belekanalazzuk a paradicsompürét, és a hagymával kicsit lepirítjuk.

vega-pasztorpite-creaveg

Rádobjuk az apróra kockázott sárgarépát és a hasonló kockákra vágott gombát is. Kicsit lepirítjuk, majd rászórjuk a húspótlót, fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és a Worcester szósszal. Megszórjuk a liszttel, jól átforgatjuk, erősebb lángon lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és ízesítjük még egy kis szójaszósszal. Összerottyantjuk, belekeverjük a kukoricát, majd félretesszük.

A krumplit felkockázzuk, és bő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összenyomjuk egy krumplinyomóval, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásokat, sót, borsot, a füstölt paprikát és szerecsendiót. Végül a reszelt sajttal és a hideg vajjal is összekeverjük, majd összeállítjuk a pásztorpitét.

A ragut egy sütőtál vagy serpenyő aljába szedjük. A pürét elsimítjuk a tetején, majd 200 fokos, grill fokozatra állított sütőbe toljuk 15-20 percre, amíg szépen megpirul a teteje. A kész kaját megszórjuk finomra vágott snidlinggel.

  • Elkészítési idő: kb. 60 perc
vega-pasztorpite
Vega pásztorpite

Ha tetszett a vega pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a pásztorpite receptek is érdekelhetnek:

Barna sörös, karamellizált hagymás pásztorpite

Shepherd’s pie, azaz pásztorpite

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?