Street Kitchen

Szuperegyszerűgombaragupolentával

Szuperegyszerű gombaragu polentával

Hozzávalók
A polentához
300 g
kukoricadara
900 ml
zöldségalaplé
2 ág
kakukkfű
1 ek
kenőmargarin
A gombaraguhoz
1 ek
kenőmargarin
1 fej
hagyma
(kb. 200 g/fej)
300 g
csiperkegomba
1 - 2 ág
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
300 ml
növényi tejszín
15 db
aszalt paradicsom
(kb. 100 g)
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 db
citrom héja
A tálaláshoz
100 g
feta sajt
0.25 db
citrom héja
4 szál
friss petrezselyem

Elkészítés

A gombaragu elkészítése előtt foglalkozzunk a polentával. A kukoricadarát egy lábasba öntjük, felöntjük az alaplével, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg fel nem veszi a folyadékot, és meg nem puhul. Főzés közben megsózzuk, és beledobjuk a kakukkfüvet. Amikor elérte a polenta a kellő sűrűséget, belekeverjük a margarint, és ha elolvadt, félretesszük.

A raguhoz a margarint közepesen erős lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát, és 2-3 perc alatt megdinszteljük. A gombát megmossuk, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd a hagymához adjuk a kakukkfűvel és a reszelt fokhagymával együtt. Erős lángon 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a növényi tejszínnel, és 3-4 perc alatt összeforraljuk.

A tejszín a forralás során kissé be fogja sűríteni a ragut. Elzárjuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a szeletekre vágott aszalt paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, és belereszeljük a citrom héját.

Tányérba szedjük a polentát, rákanalazzuk a ragut, rámorzsoljuk a fetát, reszelünk rá egy kevés citromhéjat, és petrezselyemlevéllel díszítjük.

Gombaragu polentával
Gombaragu polentával
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A polenta nem tartozik a legnépszerűbb ételek közé, pedig egy jó kis feltéttel igen finom fogást varázsolhatsz belőle. Még akkor is, ha nem vagy egy Rodolfo. Ez a gombaragu pont egy ilyen feltét.

pictogram

Vega

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
A polentához
300 g
kukoricadara
900 ml
zöldségalaplé
2 ág
kakukkfű
1 ek
kenőmargarin
A gombaraguhoz
1 ek
kenőmargarin
1 fej
hagyma
(kb. 200 g/fej)
300 g
csiperkegomba
1 - 2 ág
kakukkfű
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
300 ml
növényi tejszín
15 db
aszalt paradicsom
(kb. 100 g)
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 db
citrom héja
A tálaláshoz
100 g
feta sajt
0.25 db
citrom héja
4 szál
friss petrezselyem

A gombaragu elkészítése előtt foglalkozzunk a polentával. A kukoricadarát egy lábasba öntjük, felöntjük az alaplével, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg fel nem veszi a folyadékot, és meg nem puhul. Főzés közben megsózzuk, és beledobjuk a kakukkfüvet. Amikor elérte a polenta a kellő sűrűséget, belekeverjük a margarint, és ha elolvadt, félretesszük.

A raguhoz a margarint közepesen erős lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát, és 2-3 perc alatt megdinszteljük. A gombát megmossuk, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd a hagymához adjuk a kakukkfűvel és a reszelt fokhagymával együtt. Erős lángon 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a növényi tejszínnel, és 3-4 perc alatt összeforraljuk.

A tejszín a forralás során kissé be fogja sűríteni a ragut. Elzárjuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a szeletekre vágott aszalt paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, és belereszeljük a citrom héját.

Tányérba szedjük a polentát, rákanalazzuk a ragut, rámorzsoljuk a fetát, reszelünk rá egy kevés citromhéjat, és petrezselyemlevéllel díszítjük.

Gombaragu polentával
Gombaragu polentával
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc

Ha tetszett a Szuperegyszerű gombaragu polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept