Grillszezon

Csilis-sárgadinnyés-túrósgrillezettpalacsinta

Csilis-sárgadinnyés-túrós grillezett palacsinta

Hozzávalók
A palacsintához
125 g
liszt
1 tk
porcukor
1 db
tojás
kis csipet só
0.5 mk
sütőpor
125 ml
szóda
175 ml
tej
2 - 3 ek
olaj a sütéshez
A töltelékhez
450 g
túró
400 g
sárgadinnye
8 g
vaníliás cukor
1 db
citrom héja
kb. 60 g porcukor
(ízlés szerint)
1 mk

Elkészítés

A grillezett palacsintához a hozzávalókat egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük. A közepesen erős lángon felforrósított palacsintasütőbe öntünk 1 tk olajat, eloszlatjuk benne, majd belekanalazunk egy adagot a tésztából, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Olykor-olykor pótoljuk az olajat.

Ahhoz, hogy az első palacsinta ne vesszen kárba, a serpenyőt érdemes egyszer füstölésig hevíteni, kiolajozni, majd visszavenni a normál sütés hőmérsékletére a lángot, egy törlőpapírral tisztára törölni, és ezután elkezdeni. Ez az első “kiégetés” általában megakadályozza, hogy letapadjon az első palacsintánk.

A töltelékhez egy tálba tesszük a túrót. A sárgadinnye felét egy késes aprítóba tesszük, és pépesítjük, majd a túróhoz adjuk a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a porcukorral és a STREET KITCHEN SÁRGA CSILI SZÓSZÁVAL együtt. A megmaradt sárgadinnyét felszeleteljük, és a grillre dobjuk. Oldalanként 2 percig sütjük, majd felkockázzuk, és a túróhoz keverjük. 

A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd kétszer félbehajtjuk, így háromszöget kapunk, és a grillre tesszük. A grill hőfokától függően, oldalanként 15-20 másodperc alatt kissé összesütjük. Ilyen füstös ízű és pikáns palacsintát még biztos nem ettetek.

Csilis-sárgadinnyés-túrós grillezett palacsinta-chilivel
Csilis-sárgadinnyés-túrós grillezett palacsinta

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Somlói-palacsinta

Crêpe Suzette - A tökéletes palacsinta

www.streetkitchen.hu

A túrós az egyik kedvenc palacsintám. Gondoltam, ha már van sárgadinnyés csiliszószunk, mi lenne, ha kipróbálnám egy sárgadinnyés-túrós palacsintába csepegtetve. Azt kell mondjam, jól működik!

Hozzávalók

4 - 6 főre
A palacsintához
125 g
liszt
1 tk
porcukor
1 db
tojás
kis csipet só
0.5 mk
sütőpor
125 ml
szóda
175 ml
tej
2 - 3 ek
olaj a sütéshez
A töltelékhez
450 g
túró
400 g
sárgadinnye
8 g
vaníliás cukor
1 db
citrom héja
kb. 60 g porcukor
(ízlés szerint)
1 mk

A grillezett palacsintához a hozzávalókat egy tálba tesszük, és egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük. A közepesen erős lángon felforrósított palacsintasütőbe öntünk 1 tk olajat, eloszlatjuk benne, majd belekanalazunk egy adagot a tésztából, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Olykor-olykor pótoljuk az olajat.

Ahhoz, hogy az első palacsinta ne vesszen kárba, a serpenyőt érdemes egyszer füstölésig hevíteni, kiolajozni, majd visszavenni a normál sütés hőmérsékletére a lángot, egy törlőpapírral tisztára törölni, és ezután elkezdeni. Ez az első “kiégetés” általában megakadályozza, hogy letapadjon az első palacsintánk.

A töltelékhez egy tálba tesszük a túrót. A sárgadinnye felét egy késes aprítóba tesszük, és pépesítjük, majd a túróhoz adjuk a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a porcukorral és a STREET KITCHEN SÁRGA CSILI SZÓSZÁVAL együtt. A megmaradt sárgadinnyét felszeleteljük, és a grillre dobjuk. Oldalanként 2 percig sütjük, majd felkockázzuk, és a túróhoz keverjük. 

A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd kétszer félbehajtjuk, így háromszöget kapunk, és a grillre tesszük. A grill hőfokától függően, oldalanként 15-20 másodperc alatt kissé összesütjük. Ilyen füstös ízű és pikáns palacsintát még biztos nem ettetek.

Csilis-sárgadinnyés-túrós grillezett palacsinta-chilivel
Csilis-sárgadinnyés-túrós grillezett palacsinta

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Somlói-palacsinta

Crêpe Suzette - A tökéletes palacsinta

Ha tetszett a Csilis-sárgadinnyés-túrós grillezett palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept