
A halat nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk kurkumával, meglocsoljuk citromlével és az egészet összeforgatjuk, majd fél órát állni hagyjuk. Az egész koriandert, római köményt és a mustármagot egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg elkezdenek pattogni. Ekkor a fűszereket a kókusszal együtt egy aprítóba szórjuk. A friss gyömbért egy kanállal megpucoljuk, majd lereszeljük és az aprítóba tesszük. A chiliknek kivágjuk az ereit, nagyobb darabokra vágjuk a húsát és a paradicsompürével együtt a fűszerekhez adjuk. Elkezdjük összeaprítani, és amikor már nem viszi a gép tovább, akkor kezdjük hozzáadagolni kanalanként a vizet, egészen addig, amíg krémes állagot kapunk.

Vékonyra szeleteljük a hagymát és a fokhagymát. Egy serpenyőben olajat hevítünk és aranybarnára pirítjuk rajta. Ha megpirult a hagyma, fokhagyma, ráöntjük a fűszerpasztát és elkezdjük lepirítani. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan, hozzáadagoljuk az alaplevet és kb. 10 percig főzzük. A fűszeres mártásba tesszük a haldarabokat (a citromos lével együtt) és az egészet összeforgatjuk. Közepes lángon, 6-8 perc alatt puhára főzzük a curry-t, majd elzárjuk a lángot és forró, sós vízben kifőtt a basmati rizzsel tálaljuk, a tetejét pedig friss, aprított korianderrel szórjuk meg.
Ha kipróbálnátok egy másik halas fogást, akkor csekkoljátok a lazacos lasagne receptjét!