Halételek

Pisztrángtatárdióskeksszel

Pisztrángtatár diós keksszel

Hozzávalók
100 g
vaj
A kekszhez
80 g
rozsliszt
100 g
liszt
8 g
keményítő
70 g
dió
2 csipet
1 ek
méz
1 db
tojás
A páchoz (gravlax)
130 g
130 g
cukor
1 db
lime héja
1 db
citrom héja
2 szál
kapor
1 tk
koriandermag
A tatárhoz
2 db
pisztrángfilé
30 g
lila hagyma
25 g
kapribogyó
10 g
mustár
2 tk
worcester szósz
2 ek
tejföl
0.5 db
lime leve

Elkészítés

A kekszhez a liszteket, a keményítőt, az aprított diót és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszúróval, derelyevágóval vagy késsel formázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.

Egy tálban összekeverjük a sót, a cukrot, a lime- és citromhéjat, a kaprot és koriandermagot, majd betakarjuk vele a pisztrángot. 2 órát így hagyjuk, majd kivesszük a halat, lemossuk róla a ráragadt pácot, és szárazra töröljük.

A halat lebőrözzük és apróra vágjuk a hagymával és a kapribogyóval együtt. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Pisztrángtatár diós keksszel

www.streetkitchen.hu

Igazi villantós előétel, és bár tudjuk, hogy milyen őrület lehetett nálatok is az ünnepek előtt a konyhában, ez a kaja tényleg nem igényel sok munkát és garantáltan imádni fogja mindenki!

Hozzávalók

4 főre
100 g
vaj
A kekszhez
80 g
rozsliszt
100 g
liszt
8 g
keményítő
70 g
dió
2 csipet
1 ek
méz
1 db
tojás
A páchoz (gravlax)
130 g
130 g
cukor
1 db
lime héja
1 db
citrom héja
2 szál
kapor
1 tk
koriandermag
A tatárhoz
2 db
pisztrángfilé
30 g
lila hagyma
25 g
kapribogyó
10 g
mustár
2 tk
worcester szósz
2 ek
tejföl
0.5 db
lime leve

A kekszhez a liszteket, a keményítőt, az aprított diót és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszúróval, derelyevágóval vagy késsel formázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.

Egy tálban összekeverjük a sót, a cukrot, a lime- és citromhéjat, a kaprot és koriandermagot, majd betakarjuk vele a pisztrángot. 2 órát így hagyjuk, majd kivesszük a halat, lemossuk róla a ráragadt pácot, és szárazra töröljük.

A halat lebőrözzük és apróra vágjuk a hagymával és a kapribogyóval együtt. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Pisztrángtatár diós keksszel

Ha tetszett a Pisztrángtatár diós keksszel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept