Halételek

Zsályás-citromoshaltekercs

Zsályás-citromos haltekercs

Hozzávalók
50 g
vaj
A haltekercshez
500 g
tőkehal (4 szeletben)
4 levél
friss zsálya
4 szelet
citrom elfelezve
A póréhagymához
2 szál
póréhagyma zöld része
2 ek
olívaolaj
100 ml
fehérbor
100 ml
víz
1 tk
kakukkfű
50 g
pirított törökmogyoró
1 csokor
friss petrezselyem
A sült zöldségekhez
300 g
aprószemű krumpli
1 fej
pagodakarfiol
só, bors
3 ek
olívaolaj

Elkészítés
A tekercsekhez a halszeleteket sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre rakunk 2-2 felezett citromszeletet, 1-1 levél zsályát és feltekerjük, majd elfelezzük.  Kb. 20x20 cm nagyságú sütőpapírba rakjuk őket egyesével, és lezárjuk őket az oldalánál. Tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A krumplit és a karfiolt közepes darabokra vágjuk és egy tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük őket.A póréhagymák zöld részét 4 egyforma méretűre vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajon magas fokozaton körbepirítjuk, hogy aranybarna színt kapjon. Ezután ráöntjük a bort, majd ha elforrta az alkoholt, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, beledobjuk a vajat és elzárjuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és pirított törökmogyoróval. A haltekercset, a sült zöldségekkel és a párolt póréhagymával tálaljuk.
image does not exist

www.streetkitchen.hu

Tökéletes villantós ebédet hoztam most nektek: zsályás haltekercs, egy zseniális szaftos sült póréhagymával. Mivel a hal tulajdonképpen párolva van a sütőpapírban így igazán szaftos lett, amihez tökéletesen passzolnak a sült zöldségek is.

Hozzávalók

2 főre
50 g
vaj
A haltekercshez
500 g
tőkehal (4 szeletben)
4 levél
friss zsálya
4 szelet
citrom elfelezve
A póréhagymához
2 szál
póréhagyma zöld része
2 ek
olívaolaj
100 ml
fehérbor
100 ml
víz
1 tk
kakukkfű
50 g
pirított törökmogyoró
1 csokor
friss petrezselyem
A sült zöldségekhez
300 g
aprószemű krumpli
1 fej
pagodakarfiol
só, bors
3 ek
olívaolaj
A tekercsekhez a halszeleteket sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre rakunk 2-2 felezett citromszeletet, 1-1 levél zsályát és feltekerjük, majd elfelezzük.  Kb. 20x20 cm nagyságú sütőpapírba rakjuk őket egyesével, és lezárjuk őket az oldalánál. Tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A krumplit és a karfiolt közepes darabokra vágjuk és egy tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük őket.A póréhagymák zöld részét 4 egyforma méretűre vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajon magas fokozaton körbepirítjuk, hogy aranybarna színt kapjon. Ezután ráöntjük a bort, majd ha elforrta az alkoholt, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, beledobjuk a vajat és elzárjuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel és pirított törökmogyoróval. A haltekercset, a sült zöldségekkel és a párolt póréhagymával tálaljuk.
image does not exist

Ha tetszett a Zsályás-citromos haltekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept