Húsételek

3-félecsípőscsirkeszárnymexikóisalátával

3-féle csípős csirkeszárny mexikói salátával

Hozzávalók
A baracklekváros páchoz
150 ml
baracklekvár
50 ml
konyak
150 ml
étolaj
1 ek
mustár
2 tk
habanero szósz
500 g
csirkeszárny
só, bors
A szójaszószos. kávés-chilis páchoz
100 ml
sötét szójaszósz
150 g
ketchup
1 tk
őrölt kávé
150 ml
étolaj
4 tk
habanero szósz
500 g
csirkeszárny
só, bors
A kólás-mézes. extra chilis páchoz
500 ml
kóla
100 ml
méz
50 ml
almaecet
6 tk
habanero szósz
500 g
csirkeszárny
só, bors
A lepénykenyérhez
500 g
finomliszt
7 g
szárított élesztő
1 tk
2 ek
étolaj
300 ml
víz
A salátához
0.5 fej
jégsaláta
(250 g/fej)
2 db
paradicsom
(100 g/db)
1 fej
lila hagyma
(80 g/db)
2 db
érett avokádó
400 g
konzerv bab
370 g
konzerv kukorica
1 ek
mexikói fűszerkeverék
1 csokor
koriander
1 db
lime
A tálaláshoz
1 db
lime
1 csokor
koriander

Elkészítés

A 3-féle csípős csirkeszárny pácai:

A 3-féle csípős csirkeszárny első pácához egy tálban összekeverjük a baracklekvárt, a konyakot, az olajat, a mustárt és a habanero szószt, majd egy habverő segítségével az egészet összekeverjük. 

A második páchoz egy másik tálban összekeverjük a szójaszószt, a ketchupot, az őrölt kávét, az étolajat és a habanero szószt, majd ezt is összekeverjük. 

A harmadikhoz szintén egy tálban összekeverjük a kólát, a mézet, a balzsamecetet és a habanero szószt, majd ezt is elkeverjük. 

A csirkeszárnyakat beletesszük a pácba és minimum 3 órára, de akár egy egész napra berakjuk a hűtőbe. 

Köretek:

A lepénykenyérhez egy dagasztógép segítségével összedolgozzuk a lisztet, az élesztőt, a sót, az olajat és a vizet. Legalább 7 percig dagasztjuk a tésztát, majd lefedjük egy fóliával, és langyos helyen kb. 50 percig kelesztjük. 

A salátához egy tálba összekeverjük a vékony csíkokra vágott jégsalátát, valamint a kockára vágott paradicsomot, lila hagymát és avokádót, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, a fűszerkeveréket, a finomra vágott koriandert, ízesítjük a lime reszelt héjával és levével, majd alaposan összeforgatjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.

Sütés:

A húsokat a nem túl forró grillre helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és viszonylag sűrűn forgatva, oldalanként kb. 4-4 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne legyen nagyon forró a grill, mert egy csontos húsrészről van szó, ami ha hirtelen nagyon magas hőt kap, akkor a külseje megég, a belseje viszont nyers marad. Ha nagyon izzik a grillünk, akkor emeljünk a rács magasságán és úgy süssük a szárnyakat. Ha elkezdene itt-ott feketedni a bőr, ne ijedjünk meg, az nem feltétlen jelenti azt, hogy megégett a hús, szimplán a pácokban lévő cukor karamellizálódik csak meg. (Persze megégetni sem lehetetlen… :D) 

A megkelt tésztát kb. 8 egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük.

Jöhet a tálalás: egy tálra kanalazzuk a salátát, mellé tesszük a húsokat és a lepénykenyeret, és az egészet friss korianderrel és lime-cikkekkel díszítjük.

3-fele-csipos-csirkeszarny
3-féle csípős csirkeszárny mexikói salátával (Fotó: Street KItchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Pácolási idő: minimum 3 óra

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha átjönnek a haverok és villantani szeretnél, akkor ezzel a recepttel szerintem nem fogsz mellényúlni. Egyre készülj: ne lepődj meg, ha a vacsora után „grillkirály” lesz az új beceneved. Jaaaaa… az azért nem baj, ha a vendégek bírják a csípős kajákat.

Hozzávalók

4 főre
A baracklekváros páchoz
150 ml
baracklekvár
50 ml
konyak
150 ml
étolaj
1 ek
mustár
2 tk
habanero szósz
500 g
csirkeszárny
só, bors
A szójaszószos. kávés-chilis páchoz
100 ml
sötét szójaszósz
150 g
ketchup
1 tk
őrölt kávé
150 ml
étolaj
4 tk
habanero szósz
500 g
csirkeszárny
só, bors
A kólás-mézes. extra chilis páchoz
500 ml
kóla
100 ml
méz
50 ml
almaecet
6 tk
habanero szósz
500 g
csirkeszárny
só, bors
A lepénykenyérhez
500 g
finomliszt
7 g
szárított élesztő
1 tk
2 ek
étolaj
300 ml
víz
A salátához
0.5 fej
jégsaláta
(250 g/fej)
2 db
paradicsom
(100 g/db)
1 fej
lila hagyma
(80 g/db)
2 db
érett avokádó
400 g
konzerv bab
370 g
konzerv kukorica
1 ek
mexikói fűszerkeverék
1 csokor
koriander
1 db
lime
A tálaláshoz
1 db
lime
1 csokor
koriander

A 3-féle csípős csirkeszárny pácai:

A 3-féle csípős csirkeszárny első pácához egy tálban összekeverjük a baracklekvárt, a konyakot, az olajat, a mustárt és a habanero szószt, majd egy habverő segítségével az egészet összekeverjük. 

A második páchoz egy másik tálban összekeverjük a szójaszószt, a ketchupot, az őrölt kávét, az étolajat és a habanero szószt, majd ezt is összekeverjük. 

A harmadikhoz szintén egy tálban összekeverjük a kólát, a mézet, a balzsamecetet és a habanero szószt, majd ezt is elkeverjük. 

A csirkeszárnyakat beletesszük a pácba és minimum 3 órára, de akár egy egész napra berakjuk a hűtőbe. 

Köretek:

A lepénykenyérhez egy dagasztógép segítségével összedolgozzuk a lisztet, az élesztőt, a sót, az olajat és a vizet. Legalább 7 percig dagasztjuk a tésztát, majd lefedjük egy fóliával, és langyos helyen kb. 50 percig kelesztjük. 

A salátához egy tálba összekeverjük a vékony csíkokra vágott jégsalátát, valamint a kockára vágott paradicsomot, lila hagymát és avokádót, hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, a fűszerkeveréket, a finomra vágott koriandert, ízesítjük a lime reszelt héjával és levével, majd alaposan összeforgatjuk és tálalásig a hűtőbe tesszük.

Sütés:

A húsokat a nem túl forró grillre helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és viszonylag sűrűn forgatva, oldalanként kb. 4-4 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy ne legyen nagyon forró a grill, mert egy csontos húsrészről van szó, ami ha hirtelen nagyon magas hőt kap, akkor a külseje megég, a belseje viszont nyers marad. Ha nagyon izzik a grillünk, akkor emeljünk a rács magasságán és úgy süssük a szárnyakat. Ha elkezdene itt-ott feketedni a bőr, ne ijedjünk meg, az nem feltétlen jelenti azt, hogy megégett a hús, szimplán a pácokban lévő cukor karamellizálódik csak meg. (Persze megégetni sem lehetetlen… :D) 

A megkelt tésztát kb. 8 egyenlő részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk és oldalanként kb. 2-2 perc alatt megsütjük.

Jöhet a tálalás: egy tálra kanalazzuk a salátát, mellé tesszük a húsokat és a lepénykenyeret, és az egészet friss korianderrel és lime-cikkekkel díszítjük.

3-fele-csipos-csirkeszarny
3-féle csípős csirkeszárny mexikói salátával (Fotó: Street KItchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Pácolási idő: minimum 3 óra

Ha tetszett a 3-féle csípős csirkeszárny mexikói salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept