Hirdetés

A tökéletes borjúpaprikás

Hozzávalók

Hozzávalók (4 személyre)

1 kg borjúcomb
100 ml étolaj
250 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (nagy)
1 púpozott ek fűszerpaprika
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 csapott ek só
1 csapott mk bors
1 púpozott mk őrölt kömény
250 g tejföl
2 púpozott ek liszt

A galuskához

500 g liszt
2 db tojás
1 púpozott mk só
250 ml víz
2 ek étolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes borjúpaprikás

Meghoztuk a receptjét egy igazán hagyományos ételnek, a borjúpaprikásnak, ami tökéletesen omlós, illatos és szaftos lett. Természetesen mivel mással, mint nokedlivel tálaljuk, hiszen így lesz teljesen olyan, amilyennek lennie kell!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók (4 személyre)

1 kg borjúcomb
100 ml étolaj
250 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (nagy)
1 púpozott ek fűszerpaprika
1 db TV paprika
1 db paradicsom
1 csapott ek só
1 csapott mk bors
1 púpozott mk őrölt kömény
250 g tejföl
2 púpozott ek liszt

A galuskához

500 g liszt
2 db tojás
1 púpozott mk só
250 ml víz
2 ek étolaj
Bevásárlólistához adom

Egy lábasban felhevítjük az olajat, beledobjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, meghintjük a fűszerpaprikával és őrölt köménnyel, sózzuk, borsozzuk, és némi víz többszöri hozzáadásával 15-20 percig pároljuk-pirítjuk ezt az alapot, hogy jól összeessen és a zöldségek teljesen szétfőjenek. Hozzáadjuk a kockára vágott borjúhúst, és mindig kevés folyadékkal pároljuk-pirítjuk, míg megpuhul a hús. A lisztet a tejföllel és 1 deci vízzel összekeverve habarást készítünk, amit folyton kavargatva a pörkölthöz adunk, majd még annyi vizet adunk hozzá, hogy gazdag mártás lepje el a húst. Kis lángon további 5 percig főzzük, hogy szép selymes mártásunk legyen. A borjúpaprikás készen is van.

Egy nagy lábasban vizet forralunk 1 evőkanál sóval. A galuskához tálba ütjük a két tojást, beleszórjuk a lisztet, a sót, és a vízzel gyorsan elkeverjük (nem szabad sokáig kevergetni, így lesznek lazák a galuskák!). Ha a víz gyöngyözve forr, galuskaszaggatóval vagy egy deszka és kés segítségével a vízbe szaggatjuk a galuskákat. Ha feljöttek a víz tetejére, leszűrjük őket, folyó hideg vízzel átöblítjük, 2 evőkanál olajjal összeforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk.

Ha tetszett a borjúpaprikás, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások