Húsételek

Brutálisanfinomburgundimarharagu

Brutálisan finom burgundi marharagu

Hozzávalók
2 kg
marhalábszár
3 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 dl
olaj
2 tk
sűrített paradicsom
1 ek
liszt
3 dl
száraz vörösbor
só, bors
0.5 kg
gomba
1 marék
gyöngyhagyma
kakukkfű
rozmaring
babérlevél
1 ek
worcester szósz
2 dl
víz
3 szál
közepes sárgarépa

Elkészítés
  1. A burgundi marharagu recept első lépéseként a húst nagyobb kockákra vágjuk és kevés olajon, több részletben jó alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük a lábasból. A lábasban visszamaradt, lepirult cuccon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, ha rozsdabarna színű, akkor rádobjuk a fokhagymát is.

  2. Visszarakjuk rá a húst, megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és egy kicsit pirítjuk.

    Felöntjük a vörösborral, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a Worcester-szószt, majd fedő nélkül kis lángon 1 órán keresztül főzzük.

  3. Nagy darabokra vágjuk a sárgarépát és ezt is a készülő marharaguhoz adjuk, majd felöntjük a vízzel és lefedve kis lángon 2-2,5 órán keresztül pároljuk, időnként átkeverve.

  4. Ha a szaft nem lenne elegendő mennyiségű (pörkölt állag a cél), akkor kevés vizet öntünk alá és jól összerázzuk. Közben a gombákat félbevágjuk és száraz, forró serpenyőben, só nélkül jó erősen lepirítjuk.

  5. Amikor a marharagu kész, utolsó mozzanatként még beleszórjuk a pirított gombát és a gyöngyhagymát, rottyantunk rajta egyet és meg is vagyunk!

www.streetkitchen.hu

Nem hiába ismeri szinte mindenki a világon a franciák pörköltjét, a boeuf bourguignon-t. Egy zseniálisan finom burgundi marharaguról beszélünk, ugye, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy azt az emberek általában gondolják. De reméljük most, hogy elhoztuk a receptjét és még videót is mutatunk mellé, már ti is nekiálltok és összedobjátok ezt a frankó kaját!

A „brutálisan finom” jelző nem túlzás: ez a ragu egyszerre telt, füstös, borosan selymes és olyan gazdag ízű, hogy minden falat után érzed, miért nagy klasszikus. Ha igazi komfortétel kell, ami hideg napokon is felmelegít, vagy ha vendégeket vársz és biztosra akarsz menni, ennél jobb választást nehéz lenne találni.

Hozzávalók

6 személyre
2 kg
marhalábszár
3 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 dl
olaj
2 tk
sűrített paradicsom
1 ek
liszt
3 dl
száraz vörösbor
só, bors
0.5 kg
gomba
1 marék
gyöngyhagyma
kakukkfű
rozmaring
babérlevél
1 ek
worcester szósz
2 dl
víz
3 szál
közepes sárgarépa

Elkészítés

  1. A burgundi marharagu recept első lépéseként a húst nagyobb kockákra vágjuk és kevés olajon, több részletben jó alaposan lepirítjuk, majd kiszedjük a lábasból. A lábasban visszamaradt, lepirult cuccon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, ha rozsdabarna színű, akkor rádobjuk a fokhagymát is.

  2. Visszarakjuk rá a húst, megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és egy kicsit pirítjuk.

    Felöntjük a vörösborral, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a Worcester-szószt, majd fedő nélkül kis lángon 1 órán keresztül főzzük.

  3. Nagy darabokra vágjuk a sárgarépát és ezt is a készülő marharaguhoz adjuk, majd felöntjük a vízzel és lefedve kis lángon 2-2,5 órán keresztül pároljuk, időnként átkeverve.

  4. Ha a szaft nem lenne elegendő mennyiségű (pörkölt állag a cél), akkor kevés vizet öntünk alá és jól összerázzuk. Közben a gombákat félbevágjuk és száraz, forró serpenyőben, só nélkül jó erősen lepirítjuk.

  5. Amikor a marharagu kész, utolsó mozzanatként még beleszórjuk a pirított gombát és a gyöngyhagymát, rottyantunk rajta egyet és meg is vagyunk!

Ha tetszett a brutálisan finom burgundi marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése