Hirdetés
Green Kitchen

Olaszos marharagu

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg marhalapocka
só, bors
4 ek olívaolaj
2 fej hagyma (nagyobb)
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom
1 l marhaalaplé
4 db krumpli
2 szál répa (nagyobb)
300 g fagyasztott zöldborsó
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Olaszos marharagu

Igazi olaszos, lassan sült marharagu, ami tökéletes egy hétvégi ebédre, vacsorára vagy hétköznap is, ha nagyon ráértek. Egy jó vörösborral isteni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg marhalapocka
só, bors
4 ek olívaolaj
2 fej hagyma (nagyobb)
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom
1 l marhaalaplé
4 db krumpli
2 szál répa (nagyobb)
300 g fagyasztott zöldborsó
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A marharaguhoz a marhalapockát nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy öntöttvas edényben magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük. Ezután mehet a visszamaradt szaftra az apróra vágott vöröshagyma, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerekkel, és üvegesre pároljuk. Rádobjuk a megroppantott fokhagymát, visszarakjuk a húst, és felöntjük a darabolt paradicsommal. 1 órán át fedő alatt főzzük, majd mehet bele az alaplé és a nagy darabokra vágott krumpli, illetve répa. Lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, viszont az utolsó 20 perc előtt a borsót is belekeverjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Olaszos marharagu
Olaszos marharagu

Ha tetszett az olaszos marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több marhaság:

Szupergyors mongóliai marha

Lassan sülő marhahúsos szendvics

Marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások