Hozzávalók
- 1 kg marhalapocka
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma (nagyobb)
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 l marhaalaplé
- 4 db krumpli
- 2 szál répa (nagyobb)
- 300 g fagyasztott zöldborsó
Hozzávalók
- 1 kg marhalapocka
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 2 fej hagyma (nagyobb)
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 l marhaalaplé
- 4 db krumpli
- 2 szál répa (nagyobb)
- 300 g fagyasztott zöldborsó
A marharaguhoz a marhalapockát nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy öntöttvas edényben magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük. Ezután mehet a visszamaradt szaftra az apróra vágott vöröshagyma, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerekkel, és üvegesre pároljuk. Rádobjuk a megroppantott fokhagymát, visszarakjuk a húst, és felöntjük a darabolt paradicsommal. 1 órán át fedő alatt főzzük, majd mehet bele az alaplé és a nagy darabokra vágott krumpli, illetve répa. Lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, viszont az utolsó 20 perc előtt a borsót is belekeverjük. Friss kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett az olaszos marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!