Hirdetés

Olaszos marharagu

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg marhalapocka
só, bors
4 ek olívaolaj
2 fej hagyma (nagyobb)
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom
1 l marhaalaplé
4 db krumpli
2 szál répa (nagyobb)
300 g fagyasztott zöldborsó
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Olaszos marharagu

Igazi olaszos, lassan sült marharagu, ami tökéletes egy hétvégi ebédre, vacsorára vagy hétköznap is, ha nagyon ráértek. Egy jó vörösborral isteni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 kg marhalapocka
só, bors
4 ek olívaolaj
2 fej hagyma (nagyobb)
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom
1 l marhaalaplé
4 db krumpli
2 szál répa (nagyobb)
300 g fagyasztott zöldborsó
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A marharaguhoz a marhalapockát nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy öntöttvas edényben magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük. Ezután mehet a visszamaradt szaftra az apróra vágott vöröshagyma, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerekkel, és üvegesre pároljuk. Rádobjuk a megroppantott fokhagymát, visszarakjuk a húst, és felöntjük a darabolt paradicsommal. 1 órán át fedő alatt főzzük, majd mehet bele az alaplé és a nagy darabokra vágott krumpli, illetve répa. Lefedjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, viszont az utolsó 20 perc előtt a borsót is belekeverjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Olaszos marharagu
Olaszos marharagu

Ha tetszett az olaszos marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több marhaság:

Szupergyors mongóliai marha

Lassan sülő marhahúsos szendvics

Marhahúsgolyók barna sörös barbecue szószban

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?