Hozzávalók
- 150 g bacon
- 600 g marhanyak, kockázva
- 2 ek olaj
- 4 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 g paradicsompüré
- 50 g liszt
- 330 ml belga blonde ale
- 50 g magos dijoni mustár
- 50 g barna cukor
- só, bors
- 4 ág kakukkfű
- 3 db babérlevél
- 2 db sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 2 - 4 db burgonya (mérettől függően)
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 150 g bacon
- 600 g marhanyak, kockázva
- 2 ek olaj
- 4 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 25 g paradicsompüré
- 50 g liszt
- 330 ml belga blonde ale
- 50 g magos dijoni mustár
- 50 g barna cukor
- só, bors
- 4 ág kakukkfű
- 3 db babérlevél
- 2 db sárgarépa
- 1 szál póréhagyma
- 2 - 4 db burgonya (mérettől függően)
- 1 csokor petrezselyem
A bacont apróra kockázzuk, zsírjára sütjük egy nagyobb lábosban, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron nagy lángon körbepirítjuk a marhakockákat, majd ezeket is kiszedjük.
Ha nem maradt serpenyőben zsír, egy kis olajat öntünk rá, és a felkockázott vöröshagymát, valamint az átnyomott fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk, majd elkeverjük a liszttel. Visszadobjuk a húst és a bacont, majd felöntjük a sörrel, jól elkeverjük, és kicsit beforraljuk.
Hozzáadjuk a mustárt és a cukrot, sózzuk, borsozzuk, rádobunk néhány ág kakukkfüvet és a babérlevelet, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd egy órán keresztül fedő alatt főzzük. Ekkor jöhet bele a felkarikázott répa és póréhagyma, valamint a felkockázott burgonya, és most már fedő nélkül, további 60-90 percig főzzük, vagy amíg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Ha tetszett a carbonade flamande, azaz a belga marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!