Húsételek
Cassoulet
A cassoulet az egyik legismertebb babos egytálétel, ízeinek összetettségében vetekszik a másik két nagy kedvencemmel: a chili con carnéval és a sólettel. Ez utóbbival elég közeli rokonságban is van, aki szereti a sóletet, az ezt is imádni fogja. A klasszikus verzióban ugyan füstölt húsok (oldalas, tarja, libacomb, libamell) dominálnak, de én megelégszem egy kis füstös húsos szalonnával és gyakran inkább csirkecombot használok mellé.
Hozzávalók
4 - 6 személyre
1 ek
kacsazsír
20 dkg
füstölt kolozsvári szalonna (a bőre levágva és félretéve)
2 db
alsó csirkecomb
2 db
felső csirkecomb
20 dkg
félszáraz kolbász
2 db
közepes sárgarépa
1 fej
nagyobb vöröshagyma
6 - 7 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
50 dkg
száraz fehér bab (éjszakára beáztatva)
2 tk
pirospaprika
1 csapott tk
zselatin
alaplé vagy víz
1 db
daraboltparadicsom-konzerv
3 dl
vörösbor
1 tk
morzsolt majoranna
tört fekete bors
Ha tetszett a Cassoulet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept